Щатът Ню Йорк отменя ограниченията. 70% от пълнолетните са ваксинирани срещу COVID-19

OFFNews 15 юни 2021 в 21:18 1934 0

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо отмени всички коронавирусни ограничения, тъй като 70% от пълнолетните в щата са ваксинирани поне с една доза, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Куомо отбеляза пред журналисти, че постигнатият резултат е много добър и щатските власти ще продължат да полагат усилия за запазване на темпа на ваксинационната кампания.

"Какво означава 70% ваксинирани? Означава, че сега може да се завърнем към живота, който водехме", изтъкна Куомо.

Отсега нататък в търговските обекти вече няма да се изисква спазване на правила за социална дистанция и няма да има ограничения за броя на посетителите.

Ще продължат да действат обаче някои правила, които произтичат от решенията на американските центрове за контрол и превенция на заболяванията, като например задължението да се носят маски в училищата, метрото, приютите за бездомници, болниците и затворите.

Куомо, който е представител на Демократическата партия, заяви, че отмяната на ограниченията ще бъде отпразнувана с фойерверки.

На фона на оптимистичните новини от Ню Йорк обаче бе съобщена мрачната статистика на университета "Джонс Хопкинс", че в САЩ от началото на пандемията са регистрирани над 600 000 смъртни случая от ковид.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки