Щайнмайер към Борисов: Европа има нужда от Вас и Вашето правителство

OFFNews 06 юни 2017 в 21:15 4020 6

Европа има нужда от Вас и Вашето правителство. Балканите имат нужда от Вас. България има нужда от Вас. С тези думи президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер се обърна към министър-председателя Бойко Борисов по време на срещата им в Берлин, съобщава правителствената пресслужба.

Щайнмайер поздравил Борисов за третия му мандат начело на изпълнителната власт в страната и му пожелал успех в работата му през следващите четири години. Двамата се съгласили и, че е от взаимен интерес да продължат да се развиват и задълбочават взаимоотношенията между България и Германия.

„Високо ценим отличните и приятелски отношения с Германия“, казал Борисов.

По думите му интензивният двустранен политически диалог е ясен сигнал за волята и на двете страни да укрепват партньорството си по въпросите от взаимен интерес. Българският министър-председател добавил, че страната ни ще продължи да разчита на германския опит и подкрепа в приоритетни за България области. Той даде за пример важни теми като подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС, сигурността и охраната на границите, инвестициите и дуалното образование.

Премиерът Борисов благодарил за разбирането и солидарната подкрепа, която България получава от Германия в рамките на партньорството в ЕС и в НАТО. Той акцентирал върху усилията на страната ни за влизането в чакалнята на еврозоната и за присъединяването ни към Шенген.

„Убеден съм, че добрите отношения между България и Германия, в духа на традиционното приятелство и споделените европейски ценности, допринасят за реализирането на общата цел - изграждане на силна, стабилна, просперираща и обединена Европа, която да отговори на очакванията на гражданите и успешно да се справи с предизвикателствата“, казал още българският премиер.

Президентът Щайнмайер прие Борисов в двореца „Белвю“.

По-рано днес министър-председателят се срещна и с френския президент Еманюел Макрон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

6

Victimized

07.06 2017 в 12:09

"Ужас! Това си е признание за интрес от геноцид"

Еее, не така с лошата, Германия и ЕС мислят само доброто на България, никога не биха подкрепили престъпно правителство.
Това, че все едно крепят Бойко мутрата, само за да не би случайно да залитнем към Русия, изглежда така заради хибридните методи на Путин ....

18551

5

Нострадамус

07.06 2017 в 09:51

Европа има нужда от Вас и Вашето правителство г-н Борисоф, защото всички цигани, пардон терористи, извинете мигранти, от квотите на Чехия, Полша и Унгария, както и най-изявените такива в Германия ще бъдат прехвърлени в БОГАТА БЪЛГАРИЯ!!!

13780

2

Перко

06.06 2017 в 21:35

Нужда, нужда ... колко да е нужда? Дали не е голяма нужда :)
 
X

Подкастът на OFFNews