Шефът на Думата иска конфискация на имущество за руснаците в странство, които обиждат страната

Депутатът Дмитрий Гусев предлага надписи да предупреждават зрителите за участие на актьори предатели във филмите

OFFNews 13 януари 2023 в 10:42 2071 5

Володин

Снимка РБК

Вячеслав Володин

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин предлага конфискация на имуществото на напуснали страната руснаци, които обиждат "Русия, нейните жители, войници и офицери" и подкрепят "злодеи, нацисти и убийци". Според него трябва да се допише в Наказателния кодекс клауза по въпроса.

Володин дава и странно обяснение за исканата промяна - сега действията на гражданите, за които говори, можели да се разглеждат като призиви към екстремизъм, реабилитиране на нацизма или дискредитиране на руската армия. А руснаците, напуснали страната, за да се спасят от мобилизация, "живеят удобно" благодарение на Русия и "чувстват своята безнаказаност, вярвайки, че правосъдието не може да ги достигне".

Членът на Съвета на федерацията Андрей Клишас смята, че идеята е възможно да се осъществи, но "трябва да се определи формулировката на престъплението и да се измени Наказателният кодекс".

Последният нашумял случай на критика на войната от чужбина е изказването на актьора Артур Смолянинов в интервю за "Новая газета". Европа."

"Ако трябва да участвам в тази война, то ще е само на страната на Украйна. Разбира се, недвусмислено. Разбирате ли, за мен това дори не е на страната на Украйна, за мен е на страната на моите братя, които бяха нападнати от други мои братя, които по някаква шибана причина отидоха да убиват", заяви Смолянинов.

И допълни, че не го интересува дали Русия ще загуби някои от териториите си след войната.

На 9 януари ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин нареди да бъде образувано наказателно дело срещу Смолянинов.

Натискът към извънредно законодателство и нормативна уредба в Русия се засилва. По-рано депутатът от Държавната дума Дмитрий Гусев предложи да телевизиите да предупреждават зрителите си със субтитри, ако в излъчван филм участват актьори предатели.

В интервю за Gazeta.Ru Гусев обясни, че инициативата трябва да бъде регламентирана под формата на поправки в закона за чуждестранните агенти. В същото време, според него, за телевизионни оператори, които откажат да поставят знак за предателство, ще бъде предвидено същото наказание, както за липсата на обозначаване за чуждестранен агент. Според депутата в средствата за масово осведомяване артистите с антируски позиции трябва да бъдат маркирани като „лица, признати за предатели“.

„Мисля, че трябва да има поправки в закона за чуждестранните агенти. Т.е. както Роскомнадзор води единен регистър на чуждестранните агенти, така може да се води и регистър на ето такива предатели. Вкарат те в списъка – да се променят и титрите във филма. Идеята на Гусев дойде именно след интервюто Смолянинов.

„Министерството на културата тярбва да въведе ново изискване. Предупреждение за предателство в надписите на визуалните произведения. Смолянинов, несъмнено, е предател. Човек играл в „9 рота“, отрекъл се от страната си и, значи от болшинството си роли. Но тези, които са създавали филми и сериали, в които той се е снел, не бива да страдат от това. И зрителите не бива да страдат, заради предателството на актьора“, заяви депутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

5

Джендо Джедев

13.01 2023 в 12:01

Муню,

Никак няма да реагират. Тия отдавна са превърнати в абсолютно безропотно стадо. Каквото им заповяда Батюшката - такова. Ако каже, че утре ще ги беси, ще попитат дали е осигурил въжета или да си носят. :D

1935

4

Муню

13.01 2023 в 11:52

Тоя бастун осъзнавали какво ще се случи?
Тъп или прост или е станал антипутинист?
Руснаците в странство да не би да нямат роднини?
Тези роднини как ще реагират?

345

3

Джендо Джедев

13.01 2023 в 11:12

"А руснаците, напуснали страната, за да се спасят от мобилизация, "живеят удобно" благодарение на Русия"

Xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa!!!! :D

2550

2

alfakentavur

13.01 2023 в 11:06

Имбецил.
Имуществото на ватници в чужбина може да конфискува държавата, в която е това имущество. А не Оркландия.
Иначе ето още един от хилядите показатели, по които СССР2 е фашистка държава.

-1650

1

ob1

13.01 2023 в 11:00

Разкошен фашист, абсолютно си заслужава бесилката в редичката до путкин, медведев, рогозин (ако още не е пукнал), шойгу, готвача, касапина, армагедона и всъщност всеки друг орк.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков