Сенатът на САЩ гласува санкциите срещу Русия, Иран и Северна Корея

OFFNews 28 юли 2017 в 07:51 5027 6

Сенатът на САЩ одобри законопроекта, който предвижда засилване на едностранните американски санкции срещу Русия, Иран и КНДР, съобщи Ройтерс.

Текстът бе одобрен с 98 срещу 2 гласа. Сега той ще бъде изпратен на президента за подпис. В последните дни Белият дом даде знак, че Доналд Тръмп ще го подпише въпреки опасенията, че чрез него ще бъдат вързани ръцете му. Законопроектът ще направи по-трудно за държавния глава на САЩ да премахва санкции срещу Русия. Именно това беше целта на конгресмените с обединяването на новите санкции срещу Москва, с наказателните мерки срещу Иран и Северна Корея. В текста е предвидено Тръмп по-трудно да може да налага вето на вече въведени санкции.

В случай, че той реши едностранно да облекчава вече въведени санкции, няма да може да го направи без разрешението на Конгреса. Санкциите срещу Русия са наказание за намесата ѝ в президентската кампания в САЩ през 2016 г. и за военната ѝ агресия.

Камарата на представителите одобри текста във вторник.

Законопроектът предизвика безпокойство в ЕС, тъй като може да доведе до глоби за компании, помагащи на Русия да строи газопроводи, като например проекта на стойност 9,5 милиарда евро "Северен поток-2".

От своя страна руският президент Владимир Путин заплаши с ответни мерки.

Източник: БТА

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

28.07 2017 в 11:11

Дали има някой дето да вярва на тези глупости. Санкциите са точно срещу енергийните проекти между Русия и ЕС, както и войната в Сирия, всичко друго, демокрация, права на човека,международен мир, са прах в очите на овцете дето бачкат, за да потребляват, за да правят богатите още по богати, а политиците още по зависими, за да могат децата им да бъдат пращани да водят чужди войни, причинени от борба за пазар. И ето ви завършен цикъл на живота последните няколко хиляди години, едно и също......

6145

1

kokoten

28.07 2017 в 09:12

Идиоти.....преди време бореха тероризма като продадоха оръжие за две войни на Саудитска Арбия....сега налагат санкции на Русия,щото им е избрала президент....Тъпотата умилява...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки