САЩ обявиха нови санкции за Русия

OFFNews 13 април 2023 в 07:53 1852 0

Война Украйна

Снимка GettyImiges

Война Украйна

120 компании и физически лица от повече от 20 държави ще попаднат под новия пакет санкции, обявени от САЩ заради войната на Русия срещу Украйна.

Заедно с това от Вашингтон изразиха и опасения относно "продължаващата готовност" на правителството на Унгария да поддържа връзки с Русия, съобщи БНР.

Премиерът на Украйна Денис Шмигал, който бе на посещение във Вашингтон допусна контраофанзивата да бъде отложено за лятото с цел да има добра подготовка и танкове, боеприпаси, самолети, бронирани машини.

На международен форум, посветен на Украйна в рамките на пролетните срещи на Международния валутен фонд министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън призова за продължаване на значителната подкрепа за Украйна и похвали украинските власти за усилията им в борбата с корупцията. Йелън се изказа

Онлайн се включи и украинският президент Володимир Зеленски, който призова за минута мълчание по повод видео, за което се твърди, че показва обезглавяване на украински военнопленник от руски войници.

До 354 хиляди руски и украински войници са били убити или ранени от началото на войната на Русия срещу Украйна през февруари миналата година, пише в публикуваните в интернет предполагаеми американски поверителни документи. Според тях Съединените щати очакват конфликтът да не приключи тази година, допълват от БНР.

Междувременно Украйна официално отрече твърденията на собственика на частната армия "Вагнер" Евгений Пригожин, че 80 процента от Бахмут се контролират от частната армия.

Украинският министър на отбраната Олексий Резников е разговарял в Мадрид с колежката си Маргарита Роблес и е поискал изтребители Ф-16 и повече боеприпаси за отблъскване на руската инвазия.

Испания изпраща шест танка "Леопард" и 20 бронетранспортьора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки