Сърбия за първи път ще има за премиер жена и то хомосексуална

OFFNews 15 юни 2017 в 20:22 15326 6

Ана Бърнабич

Сръбският президент Александър Вучич обяви тази вечер, че възлага на Ана Бърнабич да състави новото правителство на страната.

Това е историческо решение - за първи път жена ще стана премиер на Сърбия. 41-годишната Ана Бърнабич не крие своята хомосексуалност, отбелязват световните агенции.

Тя влезе в правителството като безпартийна личност и досега изпълняваше длъжността министър на държавната администрация и местното самоуправление.

Правителството, което ще състави Бърнабич, ще бъде 15-о по ред от 1990 г., когато в Сърбия бе въведена многопартийна система.

Бърнабич трябва да представи състава и програмата на кабинета в парламента на 21 юни, а новите министри ще положат клетва най-вероятно на 22 юни, съобщава БТА.

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че "гръбнакът" на кабинета ще остане същият, ще има две министерства повече и всичко ще стане известно през уикенда.

Вучич подчерта, че това не е поражение нито за управляващата Сръбска прогресивна партия, нито за когото и да е друг.

Социалистическата партия на Сърбия ще има значителна роля в правителството. Това е желанието ми, имам пълно доверие на Ивица Дачич, заяви Вучич.

Той уточни, че Ана Бърнабич ще се занимава с въпросите от сферата на икономиката, дигитализацията и пр., а Дачич, който има огромното му доверие, ще води по същество политическата част.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

9

Red or Dead

16.06 2017 в 09:40

@'пуЙче', сигурен съм, че си бил сексуално малтретиран, не ми е ясно САМО каква е символиката с Русия в твоя случай.........
При 'чесън'/АлКин/Джоре/...бля/бля/......е ЯСНО...:)))))

21061

3

рамбо

15.06 2017 в 21:20

Мдаа, ето че сърбите и се настройват на евроатлантическа вълна
 
X

Да помогнем на украинските деца!