Съпругата на Зеленски разкри защо с него са разделени

OFFNews 23 юни 2023 в 15:01 24748 0

Олена
Олена и Володимир Зеленски.

Първата дама на Украйна Олена Зеленска разкри защо в момента не живее заедно с президента Володимир Зеленски. Двойката не може да прекарва много време заедно заради пълномащабната война, започната от Русия.

В интервю за The Jerusalem Post тя отбеляза, че съпругът ѝ сега спи в кабинета си от съображения за сигурност. Те живеели отделно, тъй като първата дама трябвало да е с децата си.

Президентът можел да се среща със съпругата си само през деня. Пред израелското издание първата дама определя редките си срещи със съпруга си като "късмет".

"Ако имаме късмет, ще се срещнем на обяд в офиса. Никой от нас не може да си позволи свободно време или развлечения в момента", казва Олена Зеленска.

Тя разказва и как протича обичайният ѝ ден. Зеленска отивала в офиса, където работи по много проекти. Тя се занимавала с програми, посветени на психичното здраве и подпомагането на жертви на домашно насилие. Следват интервюта, конференции чрез видеовръзка или по телефона.

"Не мисля, че денят ми е много по-различен от този на един средностатистически украинец", добавя първата дама.

По думите на Зеленска тя винаги започва деня си с гледане на новините. Всяка сутрин тя се информира как е преминала нощта и дали е имало ракетни удари.

Зеленски и Олена Кияшко, както е моминското име на първата дама, са израснали в един и същи град. Запознават се, когато бъдещият президент учи в института в Кривий Рих. Женят се през 2003 г. На следващата година се ражда дъщеря им Олександра. През 2013 г. в семейството идва и син на име Кирило.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!