Руснаците се опитват да обкръжат Бахмут, украинската армия засилва натиска при Креминна

OFFNews 07 януари 2023 в 11:54 12321 16

Снимка

Ожесточени боеве се водят в района на Креминна.

Силите на руската армия се опитват да обкръжат атакувания от седмици Бахмут, съобщава War Mapper в Туитър. „Руските сили са се придвижили северно от Бахмут, поемайки пълен контрол над населенот място Бахмутске. Прихородне в момента е обект на бойни действия“, съобщиха в събота сутринта военните блогъри. При увеличаване на картата се вижда, че руснаците са влезли в източната част на Прихородне. Военнослужеща от ВСУ с позивна „Вещица“ обяви във видео в Телеграм, че украинската армия контролира напълно ситуацията в самия Бахмут независимо от ожесточените боеве през последните два дни.

„Вещица“ съобщава любопитна, както я нарича самата тя, новина. Руснаците са изтеглили от фронтовата линия в Бахмут частите на ЧВК „Вагнер“ и на нейно място са вкарали редовна руска войска. Това според украинката показва, че Русия си е определила някакъв дедлайн да превземе града преди да се спуснат големите студове. Колега на вещица разказва, че в Бахмут примирие няма, боевете се водят 24 часа в денонощието, руснаците ту настъват, ту отстъпват, давайки огромни жертви. „И при нас не е лесно“, признава „Вещица“.

Навръх 7 януари, когато руснаци и украинци отбелязват Рождеств, най-ожесточените боеве между украинските и руските части са в района на грас Креминна в Луганска област, съобщава британското министерствон а отбраната.

„В течение на последните три седмици битките около Креминна се концентрираха в силно залесен терен западно от града. Тъй като иглолистните гори дори през зимата осигуряват известно прикритие срещу наблюдение от въздуха, и двете страни имат вероятно проблеми с насочването на артилерийския огън. Както е обичайно за бойни действия в горска местност, битката в голяма степен се свежда до сблъсъци на пехотата, често на къса дистанция, съобщава ежедневният бюлетин на разузнаването.

Руските командири вероятно гледат на боевете в района на Креминна като заплаха за десния фланг на участъка от фронта в близост до Бахмут, който считат за ключов за бъдещата офанзива с цел превземане на останалата част от Донецка област.

Според донесенията на един от авторитетните руски военни блогъри, „Рибар“, ситуацията в Рождественската нощ е изглеждала по следния начин:

  • Руските средства за ПВО са свалили украински дрон над северния кей в Севастопол.
  • В Харковска област са нанесени удари по Старице, Гатишче, Глубоке и Амбарне.
  • По Старобелското направление ВСУ са подложили на обстрел Плошчанка и Диброва.
  • На Бахмутското направление под удар се намират Бахмут, Соледар и Ню Йорк.
  • На Донецкото направление украинските формирования от стволна и реактивна артилерия са нанесли удари по цивилни обекти вДонецк, Голмовске, Горловка и Макеевка.
  • На южния участък на фронта ВСУ са обстреляли санаториума „Гопри“ в Гола Пристан и жилищни постройки в Алешки. Има пострадали сред цивилното население.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5840

16

Алфа не знам какво разбираш под денацификация, но толкоз сган не се избива за две седмици и ми кажи къде точно руснаците са обявили, че ще приключат за толкова?!? Продължава по- дълго защото влезе натовака армия, украинската отдавна е унищожена както казах по- долу. Докато не изпратим, ние, германците, поляците и французите и последния си танк или ПВО, ще продължава. Ако преди това свършат хохолите, ще минат на поляци и румънци като пушечно месо. В следствие На отстъплението Окрайна изгори всичко което и бяха давали пролетта и лятото, затова евакуират ранените от Андреевка с пикапи а не с БМП. Но това навярно не го пишат из пропагандните канали които четеш Само Фон Дер Лайен по погрешка се изпусна колко е зле положението.

2805

15

Едър Вредител

09.01 2023 в 01:42

Тънката китайска къса чурка отдавна се върти около магарешката халка на москалите и чака да си прилапа Сибир,че може и северен Урал. Чайниците при първите симтоми на гражданска война която е неизбежна след смъртта на путьо ше нахлуят там. Самите руски олигарси и върхушката са яко притеснени от Пригожин и Суровикин понеже първия официално поиска парите на един двама уж за войната,а има много богати хора които са бъдещи мишени за щавене. Никой няма да толерира новата Опричина на Пиздата олигарсите притиснати в ъгъла със сигурност са си купили вече частни армии и подкупили генерали и чакат Пиздислав да сгъне ръкавите,за да се отърват от новия Малюта Скуратов дори и с цената на Гражданска Война

805

14

Fear

08.01 2023 в 14:27

Добре, че вече му се вижда края и ми е много любопитно какво ти и подобните ти неуспешни опити за хомо сапиенс ще пишете, когато матушката ви се разпадне за пореден и този път, най-вероятно окончателен път.
Защото този път няма да има луди на запад които да я спасяват както преди: https://skrepohistory.livejournal.com/412.html

805

13

Fear

08.01 2023 в 14:26

Неудобен?
За рашистка подлога твърде много се ласкаеш.
Не, просто понякога ни е мъчно за клоуни като теб, няма кой да ни разсмива с идиотизмите си.

Това, да вярваш, че РуZия, тази фашистка кочина, това икономическото и военното джудже, като каквото се доказа в тридневната си специална операция, която вече 11-ти месец върви по план и че ще се пребори срещу целия свят е някакъв особен тип олигофренизъм.
Който по един свой начин е забавен.


2550

11

alfakentavur

08.01 2023 в 09:08

Бай Пешо, който през месец си прави нова регистрация, защото му трият глупостите, простотиите, лъжите и путлерската пропаганда, се прави на света вода ненапита и на "интелигентен".
Понеже рашистките подлоги няма в какво да обвините нормалните хора има казвате, че са тролове, каквито сте вие. Също както фашистите от Масква нападнаха Украйна с обвинения във фашизъм. И какво стана с тези обвинения след втория месец? Изчезнаха като 60-километров руски конвой пред Киев.

В старанието си да изкарате черното бяло, не просто пишете глупости. Самите вие казвате, че рашистката армия е толкова зле, че не може половин година да се справи с една "унищожена" и заместена с необучени хора армия. Като е отдавна "унищожена" как така скоро си върнаха Херсон и още много градове и села?
Как така рашистите не мърдат напреди от няколко месеца?
Как така обявиха мобилизация, след обещанията на Путлер, че няма да има мобилизация? И всеки момент ще обявят втора. Това значи, че руската армия е супер НЕКАДЪРНА.

-5840

10

Алфа един свят без доминацията на САЩ, или прокарването на противните им ценности и култура не значи меланхолия по миналото, комунизма или поддръжка на Путин. Но знам, че тролчетата тук сте доста ограничени и няма да го разбереш. Тка, че отговарям без да очаквам интелигентна или адекватна реакция.

Русия отдавна унищожи окраинската армия. Това което се бие сега за Окрайна е пушечно месо и обучавани на бързо във Великобритания войници. Теробороната са мобилизирани по улиците нещастници, на които им е връчен по един калашник. Използва се натовско оръжие и техника за което нацитата не са обучени, а при минимална повреда се извозва чак в Естония или Полша за ремонт. Наличните амуниции са по руски стандарт, а натовски няма, а новите им оръжия са такива, стари не останаха. В Пустинна буря амрриканците изтрелват 60к снаряди за цялата операция, руснаците изстрелват толкова за ден върху постоянно пристигашото пушечно месо в Бахмут. Фон Дер Лайен освети 100к загуби, но ги беше занижила. Окрайна се сгромолясва и ще падне скоро с гръм. Вече е в миналото, въпроса е колко глупави са НАТО.

805

9

Fear

07.01 2023 в 22:40

belovejdov, сладурче, специално се регистрирах за да ти кажа, че много ни липсваш в HWBG.
Мъчно ни е, пък ти изобщо не се появяваш там вече.
Как в времето в Поварово, готвиш ли се за мобилизация? :)

A на бай Пешо мога да му предам много поздрави от цялото НАТО - горките, хвърлиха всичкото си въоръжение и цялата си мощ, пък все така още не са разбрали, че воюват. :D

2550

8

alfakentavur

07.01 2023 в 21:29

Бай Пешо още си живее в социализЪма, към който Путлер се стреми.
Съветските коли са по-добри от западните. Ама друг път. Съветската техника (ако изобщо има такава) е по-добра от западната. Ама друг път.
Съветската армия тръгна с парадни униформи и план да влез в Киев за 3 дни, а вече 11 месеца се мъчи с източните региони, където вече имаше едно сериозно отстъпление. Съветската армия, която нямаше да прави мобилизация, направи мобилизация. Но прави НАТО "смешни".
През 20 век да се нарича черното бяло донякъде минаваше. Но времената отдавна не са такива. Даже и кокошките ти в Перник няма да ти се вържат на измислиците.
Но продължавай, трябва да заработваш жълти копейки, рашистка подлого.

924

7

Diogen

07.01 2023 в 19:02

Рашистите признават, че Бахмут е непревзимаема крепост. Вяска къща е превърната в бункер. Доста орки ще потеглят обратно за Раzия в дървени пардесюта.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков