Разузнаването шпионира всички в мрежата, твърди Сноудън

OFFNews 03 май 2014 в 16:52 12395 13

Едуард Сноудън

Огромни човешки маси в множество държави живеят под постоянно наблюдение. Това заяви бившият служител на ЦРУ Едуард Сноудън във видео обръщение, представено на дебат за разузнаването в Торонто, Канада.

Разузнаването вече не се основава на традиционната практика „мишените“ да се подбират по подозрение в някакви злоупотреби, заяви Сноудън. „То покрива телефонни обаждания, имейли, текстове, история на интернет-търсенето ви, покупките ви онлайн, кои са приятелите ви, къде ходите, кого обичате“, каза той, „почти всичко, което типичният потребител прави в интернет“.

Бившият служител на ЦРУ нашумя, след като с помощта на британски журналист извади наяве „мръсни тайни“ от кухнята на американските тайни служби. От неговите данни стана ясно, че САЩ са подслушвали телефоните на милиони обикновени хора и на 35 държавни лидери, сред които германският канцлер Ангела Меркел. САЩ откриха разследване срещу Сноудън по обвинение в издаване на държавни тайни. В момента той живее в Русия, където получи временно убежище през юни 2013 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки