Разкрит е нов план за мобилизация на Украйна

OFFNews 23 юли 2015 в 11:05 4801 5

Снимка wikimedia

Разузнаването на самопровъзгласилата се Донецка народна република се е сдобило с документи, които разкриват нов план за мобилизация на Украйна, съобщава агенция ТАСС.

Документите са били публикувани вчера от Донецката информационна агенция. 

"Разузнаването ни се сдоби с документ, който потвърждава упоритите слухове през последните седмици, че Киев планира да започне седма мобилизационна кампания", се казва в коментар на министерството на отбраната на Донецката народна република. 

Чрез военно постановление, подписано от военния комисар на Харковската област, всички генерали, адмирали, офицери, подофицери, сержанти, войници и моряци, които са с постоянно жителство в областта, са задължени да се явят в сборните пунктове при получаване на повиквателна.

Ръководителите на средните училища и на висшите учебни заведения са задължени да предоставят списъци със своите възпитаници между 16 и 22 години на военните.

Министерството на отбраната на Донецката народна република казва, че заповеди за мобилизация са издадени във всички украински региони. Те ще влязат в сила от втората половина на август.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки