Путиновата `Единна Русия` да бъде обявена за терористична организация като Хамас и Хизбула, предлагат във Великобритания

OFFNews 13 септември 2022 в 15:59 6226 4

Лиъм Бърн (четвъртият отляво надясно) се срещна заедно със свои колеги с президента и с премиера на Украйна.

Снимка Лиъм Бърн

Лиъм Бърн (четвъртият отляво надясно) се срещна заедно със свои колеги с президента и с премиера на Украйна.

Путиновата партия на властта „Единна Русия“ да бъде обявена за терористична организация, поиска депутатът от лейбъристката партия Лиъм Бърн, който е член на комисията по външните работи на британския парламент и бивш министър на полицията и борбата с тероризма в кабинета на Тони Блеър, съобщи агенция УНИАН. Бърн направи изявлението си в контекста на предложението за забрана на издаването на туристически визи за руснаци след посещение в Киев.

„Предлагам да обмислим увеличаване на натиска върху руския елит чрез обявяване на „Единна Русия“ за терористична организация, както направихме с ЕТА, Хизбула или Хамас, забрана за издаването на туристически визи за руснаци и по- руски туристически визи, по строги експортни гаранции за зърното и обявяването на (зърно), като например забрана за полети над Черно море.“ – коментира Бърн евентуални нови мерки на натиск срещу Руската федерация.

Британският депутат коментира три причини за успешното контранастъпление на украинците: Украйна води война за независимост и може да мобилизира повече ресурси; провалът на руската военна стратегия; западната помощ за Украйна.

„Към днешна дата Русия е изразходвала огромни ресурси и е спечелила малко и в краткосрочен план не очаквам да се мобилизира за постигане на нови пробиви. Време е да преминем отвъд фразата „Путин трябва да бъде победен“ и да си поставим цели, подкрепяни от военни ангажименти за доставки, за да ги постигнем.“- каза британският политик.

Идеята за обявяване на „единоросите“, както наричат партията на властта, за терористична организация идва в момент, в който в окупирания Херсон пристигна Путиновият сенатор Андрей Турчак, секретар на генералния съвет на „Единна Русия“. „Русия е тук завинаги. В това не бива да има съмнения. Никакво връщане към миналото няма да има. Ние ще живеем заедно и ще развиваме тази богата област, богата с историческото наследство и с хората, които има.“ – каза Турчак след среща с руския наместник в областта Владимир Салдо, който излезе от болница където прекара няколко седмици след отравяне от украинската съпротива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

4

dolivo

15.09 2022 в 14:28

олигофрена с екранно име Пешо се изповръща пак в коментара си

Гледайте как се прави висша политика, статията добре отразява

Който се държи като терорист, в един момент го заклеймяват и кармата на принадлежността към такава организация преследва

то не е за Русия тази мярка, а за другите страни цел и препоръка как да действат заедно отделни държави, срещу общ неприятел

10298

2

AntiZ

13.09 2022 в 19:07

То цялата им кочина, наречена руска федерация, трябва да бъде обявена за терористична! И се надявам в един момент и това да се случи!

-240

1

редовно четящ

13.09 2022 в 18:50

Ами хайде де!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков