Путин проговори пред US телевизия: Нямам компромати за Тръмп (видео)

OFFNews 05 юни 2017 в 09:38 6239 4

Снимка NBC

Руският президент даде интервю за американската телевизия NBC, в което отрече да разполага с компрометираща информация за президента Доналд Тръмп.

Интервюто бе излъчено в предаването "Неделя вечер с Мегин Кели" и е взето в Москва.

На въпрос дали разполага с компромати срещу американския държавен глава, Путин отговори, че "това е огромна нелепост". Той добави, че двамата с Тръмп нямат никакви отношения и дори не са се срещали. 

В момента в Русия (по повод икономически форум - б.р.) са ръководителите на поне 100 американски компании. Мислите ли, че събираме компрометираща информация за всички тях сега? Да не би да сте си загубили ума, попита той водещата. И на шега каза, че е по-близък с нея самата отколкото с президента Тръмп.

Владимир Путин отрече и каквато и да е хакерска намеса в предизборната кампания в САЩ. Кели го попита за информацията, че зетят на американския президент - Джаред Къшнър, се е опитал да създаде таен канал за комуникация с Русия. Путин отговори, че не знае нищо за това и че не е обсъждал с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк среща с Къшнър. "Ако е имало нещо важно, той щеше да го съобщи на министъра. Министърът щеше да го съобщи на мен", заяви Путин.

Руският президент добави, че хакери навсякъде по света, включително в САЩ, биха могли да насочат към Русия вината за хакерските атаки. "Сложете си пръста където и да е на картата на света и навсякъде ще чуете оплаквания, че американски представители се месят във вътрешните изборни процеси", каза той.

По отношение на информацията за смущаващи действия на Кремъл, с която разполагат американските разузнавателни служби, Путин заяви: "Те са били заблудени. Те не анализират информацията в нейната цялост". Той посочи, че досега не е видял никакво пряко доказателство за руска намеса.

Водещата Мегин Кели разказа пред медиите подробности около интервюто. Според нея Путин във и зад кадър е коренно различен. С нея се държал топло и отворено, интересувал се от семейството й. Заставайки пред камерата, ставал нападателен, но такъв, "какъвто руснаците го обичат".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11926

2

д-р Петроff

05.06 2017 в 15:01

А представяте ли си да беше казал: Да аз имам компромат....Компроматът ще изтече в "независим" сайт,като Викилийкс.

10538

1

Black Hex

05.06 2017 в 09:56

Зад кадър, зад нея... ако не компромати, поне спомени ще има.