Путин отговаря на въпроси в традиционната "пряка линия"

OFFNews 15 юни 2017 в 10:51 2654 7

Снимка РИА Новости

Руският президент Владимир Путин ще отговаря на въпроси на граждани за 15-и път в т.нар. "пряка линия". 

Путин отговаря на въпроси в продължение на няколко часа, като въпросите са подбрани предварително от организаторите. Внимателно подбрани са и присъстващите в студиото граждани, част от които също задават въпроси. 

Традиционно сред тях има и чужденци, като тази година се очаква да има граждани на Сирия. 

"Пряката линия" започва в 12 часа българско време и ще бъде излъчена от Първи канал, "Россия 1", "Россия 24" и няколко радиостанции.

Очаква се Путин да отговори на въпроси на външнополитически теми, сред които ситуацията в Сирия и Украйна, отношенията със САЩ. Според руски медии дори е възможно да намекне дали ще се кандидатира отново за президент на изборите догодина.

Руски медии съобщиха, че и тази година е протекла сериозна репетиция за "пряката линия" в пансиона "Петрово-далнее" в Подмосковието, в чиято собственост има дял президентът на Русия.

РБК посочи, че тази година в пансиона са били събрани около сто души от различни региони, които са репетирали да четат гладко въпросите си и са получавали инструкции. 

Сред тях били подбрани и тези, които ще общуват пряко с президента. 

Тази година обаче участниците уверяват, че при подготовката организаторите не са предлагали свои версии на въпросите, а само са помагали с формулировката. 

"Пряката линия е шоу, а шоуто винаги трябва да е добре подготвено," заяви източник на РБК, запознат с организацията на събитието.

Междувременно от Кремъл обявиха, че десет дни преди събитието постъпилите въпроси към президента са били 1,6 млн., съобщи ТАСС. Това е значително по-малко в сравнение с последните две години. През 2015 г. постъпиха 3,25 млн. въпроса, а през 2016 г. - 3 млн. питания. 

Путин ще отговори на около 100 въпроса. Най-големият брой въпроси, на които е отговорил досега в "пряката линия", е 96, през 2011 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

7

Denis Rizanov

15.06 2017 в 15:36

Професоре, пийнала му е мозъка със сламка направо. Продал се с мисълта за партийна кариера... най-после да излезе от пустото му село с кривите кални улици и кравешки л@йна по тях, най-после да има вътрешна тоалетна и да не го хапят комарите, а то... мани, мани. На никого не пожелавам такъв брак. И сега заклет русофоб всяка вечер да ляга до поробителя си... напро все едно ляга до другаря Хрушчов! Какви са тия нерви, какъв е тоя човек бе?! Аз ако бях досега да съм се "спасил" в безтленния свят.

42249

5

Denis Rizanov

15.06 2017 в 13:02

Плюс това съм готов да се обзаложа, че не е "рускинче", а окрайненска стерва.

42249

4

Denis Rizanov

15.06 2017 в 12:59

Защото... Партията така е повелявала тогава!
:))))

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки