Путин готов да извади стенограма от разговора между Тръмп и Лавров

OFFNews 17 май 2017 в 16:39 2950 4

Руският президент Владимир Путин обяви, че е готов да предостави на Конгреса на САЩ стенограмата от разговора между президента Доналд Тръмп и руския външен министър Сергей Лавров. 

Путин отрече Тръмп да е издавал секретна информация на Лавров. 

В коментар за създалата се ситуацията Путин подчерта още, че в САЩ се развива политическа шизофрения.

Продължавайки в същия ироничен стил, руският президент каза, че днес е беседвал с външния министър по тази тема. 

"Ще трябва да му наложа порицание, защото той не ни каза какви са тези тайни - нито на мен, нито на представители на руските спецслужби", се пошегува Путин, цитиран от ТАСС и БТА.

Руският президент посочи, че страната му е готова да предостави в Сената и в Камарата на представителите на САЩ стенограма от разговора между Лавров и Тръмп, ако американската администрация няма нищо против.

Путин каза, че американските политици, които според него разпалват "антируски настроения", са или "глупави", или "опасни и безскрупулни". По думите му те "вредят на собствената си страна", отбелязва Асошиейтед прес.

Той заяви, че първоначално Москва сметнала за "забавни" дебатите за руска намеса в американската политика, но сега е "разтревожена, защото е трудно човек да си представи какво могат да измислят по-нататък хората, които раждат подобни безсмислици".

Попитан какво мисли за президентството на Тръмп, Путин каза, че американският народ трябва да прецени това. Руският президент обаче изтъкна, че представянето на Тръмп може да бъде оценено "само когато му бъде позволено да работи на пълен капацитет" - намек, че някой възпрепятства дейността на американския му колега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

4

Боже Господи, какво чуват ушите ми??

Руснаците ще доказват на американците, че не са помагали на американския президент да стане такъв, като представят даже и документи!!!!

Уаууу!! Тръмп е чист!! Не го казва само той, ами и самите руснаци!!
Всички понататъшни ровичкания по темата са напълно излишни и даже вредни....

12182

3

sawall

17.05 2017 в 17:28

Най-смешно ми е, че под тези теми няма коментари от троловете, които обикновено казват неща от типа на Так держать и прочие. Явно наистина не са задали опорните точки от Москва още, объркване цари :D