Пригожин президент? Кремъл блокира още седем домейна на сайтове свързани с Готвача и изборите през 2024

Всички повтарят една и съща страница "Евгений Пригожин 2024", в която е наречен новият лидер на нова Русия

OFFNews 03 юли 2023 в 17:22 3815 2

Пригожин

Снимка Интернет

Така изглежда страницата.

Още седем домейна, които подкрепят лидера на наемниците от "Вагнер" Евгений Пригожин, са блокирани от руските власти, съобщава проектът "Роскомсвобода". Решението било взето от "неидентифициран орган", въпреки че няма потвърждение, че те са пряко свързани с Пригожин.

На 28 юни са блокирани първите сайтове с имена на домейни p2024.site, pp2024.site, p2024.tech, pp2024.tech и pp2024.online; още два - p2024.info и p2024.biz, са последвали съдбата им на 2 юли.

Всички сайтове повтарят една и съща страница "Евгений Пригожин 2024", която много напомня на предизборна агитация. Тя съдържа призив: "За да спасите Русия, бъдете готови да подкрепите Пригожин. Новият лидер на нова Русия". Вагнеровец №1 е описан като "човек, който няма да продаде Русия за европейски замъци и американски банкови сметки". 

След метежа, който Пригожин организира на 23 юни и нарече "поход на справедливостта", бяха блокирани редица сайтове, свързани с него. Наемниците на частната му армия окупираха Ростов на Дон, искаха да се разправят с военния министър Сергей Шойгу и тръгнаха към Москва с намерението да въдворят ред в армията. Но на следващия ден маршът им бе спрян след преговори между Пригожин и беларуския президент Александър Лукашенко. На бойците от "Вагнер", които не участваха в метежа, бе предложено да сключат договори с армията, на останалите - да отидат в Беларус, където бе пратен и самият Пригожин.

Бе спрян и основния поток за попълване на частната армия - колониите. За това съобщиха няколко канала в Телеграм, където бе посочено, че става въпрос само за един месец.

Днес за първи път от датата 23 юни публично се появи и Шойгу, за да благодари на войниците, че не са се поблазнили да преминат на страната на "музикантите". 

"Тези планове се провалиха преди всичко, защото личният състав на въоръжените сили показа вярност към своята клетва и воинския си дълг. Провокацията не оказа никакво влияние върху действията на групите войски. Военнослужещите смело и самоотвержено продължиха да изпълняват възложените им задачи", констатира военният министър.

На 23 юни Евгений Пригожин обяви, че Сергей Шойгу е заповядал да бъдат изстреляни ракети по лагера "Вагнер".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

03.07 2023 в 20:48

Махно,

То в тая кочина кога ли не е било смутно... И, като правило, сами си го правят такова. Блатари, сър! :D
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика