Предсрочни президентски и парламентарни избори в Турция на 24 юни

OFFNews 18 април 2018 в 17:06 4677 1

Предсрочни президентски и парламентарни избори ще се проведат в Турция на 24 юни. Това обяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Ердоган се срещна днес с лидера на Партията на националистическото действие Девлет Бахчели.

По график президентските и парламентарните избори в Турция трябваше да се състоят едновременно на 3 ноември 2019 г., като по-рано догодина са предвидени и местни избори.

Лидерът на Партията на националистическото действие и съюзник на президента Реджеп Тайип Ердоган обаче призова вчера за изтегляне на президентските и парламентарни избори на 26 август 2018 г.

Отнесохме се положително към предложението на Бахчели за предсрочни избори и взехме решение изборите да се произведат на 24 юни, посочи Ердоган, цитиран от в."Миллиет" и БТА. 

Турските ръководители, включително Ердоган, многократно опровергаха през последните седмици слухове за предсрочни избори.

Президентските и парламентарни избори са ключови, тъй като след произвеждането им ще влязат в сила повечето от конституционните промени, засилващи пълномощията на държавния глава, които бяха приети на референдум през април 2017 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

19.04 2018 в 10:20

Ердо-паша няма търпение да стане султан и подгласните му марионетки се мяткат да му сложат тюрбана на главата.