Половината от руснаците искат войските им да се махат от Сирия час по-скоро

OFFNews 05 септември 2017 в 18:22 4213 5

Снимка Пресслужба на руското министерство на отбраната

49% от руснаците са на мнение, че страната им трябва да прекрати военната си операция в Сирия, показват данните от национално представително проучване на "Левада център".

Сондажът е проведен от 18 до 22 август сред 1600 респонденти в 48 региона на Русия.

30% от респондентите смятат, че Русия трябва да продължи военната си операция в Сирия, а 22% се затрудняват да дадат отговор на този въпрос.

28% са на мнение, че е напълно възможно военната намеса в сирийския конфликт да се превърне в "нов Афганистан" за Русия, 4% са категорични, че безусловно ще стане така, а 40% определят подобно развитие на събитията като малко вероятно.

18% от руснаците внимателно следят новините за последните събития в Сирия, 56% се интересуват от време на време, а 26% не знаят нищо за събитията там.

Русия започна военната си операция в Сирия през есента на 2015 г. Тогава президентът Путин обяви, че руската авиация е изпратена в Сирия по молба на Башар Асад, за да го подкрепи в борбата с екстремистките групировки.

Повечето западни правителства са на мнение, че Русия на практика е заела страната на Асад в продължаващата в Сирия гражданска война.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови