Полковник в ефира на Россия 1: Целият свят е против нас, трябва да се измъкнем от това положение

OFFNews 17 май 2022 в 11:20 56419 7

Михаил Ходорьонок

Снимка Россия 1

Михаил Ходорьонок е полковник от резерва и военен наблюдател на Газета.ру

Ние сме в пълна геополитическа самота и практически срещу нас е целият свят!“ – това заяви в директен ефир на държавния телевизионен канал Россия 1 полковникът от резерва и военен наблюдател Михаил Ходарьонок. Ходарьонок беше гост в токшоуто „60 минути“ на тв водещата Олга Скабеева, наричана „желязната кукла на Путин“, и видимо успя да докара домакинята до истерия.

„В нашата професия много важно е винаги да оставаме на позициите на военно-политическия реализъм. Ако излезеш от тези рамки в действителност историята, рано или късно, така ще ни го набие изцяло, че ще видите какво ще стане. Какво е най-главното в този план?

Да не размахваме, пак - гледаме на проблема в цялост, от общо стратегически позиции. Да не размахваме тука някакви си ракети към, там, Финландия. Това въобще изглежда доста забавно.

Но все пак най-главният недостатък на нашето военно-политическо положение е в това, че ние сме в пълна геополитическа самота и практически срещу нас, както и да не ни се иска да го признаем, е целият свят. И точно от тази ситуация, от тази ситуация трябва да се измъкваме. В това се състои задачата във военно-политически план“, заяви полковникът.

След думите на Ходарьонок Скабеева мина към железен тон със стиснати устни:

„С кого предлагате да се сприятелим и на каква цена? Защо не смятате китайците за представители на цивилизования свят? Защо представителите на Индия ви се струват по-малко симпатични отколкото британците?“

„Аз въпроса го поставям в цялост. В общо политически план“, опита се да репликира с нормален тон военният експерт.

„И аз в цялост. Тези, които са с нас или запазват неутралитет са повече. Ако ги преброим по поголовие. Отколкото представителите на агресивния, максимално неприятелския към нас Запад.“ – не падна по гръб водещата.

„Съгласете се, че ситуацията не е нормална. А що се отнася до Индия и Китай, които споменахте, то тяхната подкрепа за нашата страна не е и такава безусловна. И пак, и пак…“, настояваше на своето Ходарьонок.

„Но ние разбираме, че на нас не ни оставиха друг изход, още веднъж ви задавам въпроса: Имали вариант да се сприятелим с Лондон? Има желание, може би? След всичко направено, казано и предприето? Не“, даде отговор на зрителите Олга Скабеева.

„Но въпреки това, въпреки това, ситуацията не може да бъде призната за нормална, когато срещу нас е коалиция от 41 страни, а нашите възможности и във военно-политическо и военно-технически план са все пак ограничени. Такава ситуация не може да бъде призната за нормална. И трябва да се измъкнем от нея“, повтори позицията си военният наблюдател.

Михаил Ходарьонок е бивш полковник, завършил е военнокомандната академия за Противовъздушна отбрана на СССР, бил е заместник-командир на зенитно-ракетен полк С-200, по-късно завършва и генерал-щабната академия на Руската армия. В момента е военен наблюдател на Газета.ру и радиостанция Вести ФМ.

37-годишната Олга Скабеева заедно с мъжа си Евгений Попов води ток шоуто „60 минути“ в някогашния втори канал на руската държавна телевизия, сега преименуван в Россия 1. Считана е за пропагандистка на режима на Путин. Заради професионалната й дейност има забрана за влизане в Украйна, а през февруари 2022 година попадна в санкционния списък на Европейския съюз. От 9 март са и наложени персонални санкции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

870

8

Constanza

21.05 2022 в 01:39

То голямо достойнство, да бесим хора по площадите, направо върхът на цивилизоваността!

305

7

Katz

18.05 2022 в 12:26

България, с когото и да се гушне, ще си е все в същото положение, което е сега. Все чакаме да се "гушкаме" с някой, който да ни спаси и избави. Докато тук не стане революция с обесени по площадите и не заявим, че сме народ с достойнство, нищо няма да се промени. Който и да е дошъл, все ни е използвал... дали ще са Русия или някой друг ми е все тая.

1067

6

StinkingSonOf

18.05 2022 в 11:45

Този има една много интересна статия от 3.02 в която много успешно предсказва какво ще се случи ако Русия нападне Украйна.

https://nvo.ng.ru/realty/2022-02-03/3_1175_donbass.html

Не знам как още не са го почерпили с чай.

1220

4

хr4

17.05 2022 в 15:54

За съжаление в България живее един изключително прост народ, който с удоволствие ще се гушне с братушките си! Та имат и един съюзник.

440

3

Pietro

17.05 2022 в 13:23

Започва да им идва акъла, но малко късно и само на някои. След като варварите избиха хиляди украинци и разрушиха половината страна, едва ли някой ще иска да общува с тях. Руснаците са много жалки. Първо натворяват една камара глупости, а после може да реват и да окайват положението си. Един техен мъдър писател, Грибоедов, го е казал миналия век: От ума си тегли. За съжаление и той не е прокопсал, бил е посланик в Иран, където са му видяли сметката.

-240

2

редовно четящ

17.05 2022 в 12:55

Не можете да живеете в съвременната цивилизация на 21 век с поведение и мислене от средновековието. Естествен подбор.

-60

1

офф бее

17.05 2022 в 12:28

Не е целия свят. Тук има седем загубени души, които ви поддържат. Спете спокойно! Или не! От тия седемте нищо не зависи... Будете се с кошмари - лошото за вас тепурва започва...
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша