Под 100 задържани във Франция тази нощ, но размириците продължават

OFFNews 03 юли 2023 в 08:33 935 0

Франция

Снимка БТА/АП

Размириците във Франция все още не са напълно стихнали.

Относително по-спокойна беше изминалата нощ във Франция. Изглежда призивите за спокойствие, отправени от властите и от роднините на застреляния от полицай Наел, са били чути.

Съобщава се за по-малко от 100 задържани тази нощ. Напрежение все пак имаше в някои населени места, като се наложи намесата на полицията със сълзотворен газ, но като цяло нощта прочита спокойно в сравнение с предходните пет вечери.

А пред телевизия "Те Еф 1", кметът на едно от парижките предградия, чието семейство беше нападнато по време на протестите, каза, че е сигурен, че протестиращите са искали да изгорят дома му.

"Няма никакво съмнение, че са искали да запалят къщата и всъщност от момента, в който са разбрали, че има някой вътре, след като са светнали светлини, далеч не са спрели, напротив, те са отприщили залп от огън по къщата… това е пълна лудост. Това е вторият ми мандат, бях избран за кмет на 29 години, в града, в който израснах. Никога не съм си представял, че ще изложа жена си, децата си на опасност, защото съм се заел да служа на жителите", заяви Венсан Жанбран, кмет на Ле-ле-Роз, съобщава Нова телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки