Пхенян заплаши САЩ с ядрен удар, ако опита да свали Ким Чен Ун

OFFNews 26 юли 2017 в 10:52 5817 5

Северна Корея заплаши с ядрена атака в "сърцето на САЩ", ако президентът Доналд Тръмп се опита да смени лидера Ким Чен Ун, съобщи държавната централна новинарска агенция на Пхенян, цитирана от CNN. 

Причината за гневното изказване са думи на шефа на ЦРУ Майк Помпео по време на Форума за сигурност в Аспен. Той заяви, че крайната цел на американската администрация би била "смяна на режима" в КНДР. Помпео допълни, че ЦРУ има „широка гама от възможности“ за справяне със севернокорейската заплаха. 

Медиите в Пхенян обвиниха Помпео в „неграмотност“ относно Северна Корея. Те добавиха, че Майк Помпео „горчиво ще изпита катастрофалните и мизерни последствия от размахването на малките си юмручета“ срещу КНДР.

Ако САЩ посмеят да покажат дори най-малките признаци на опит да отстранят върховното ни ръководство, ние ще направим безмилостен удар в сърцето на САЩ с мощния си ядрен чук, усъвършенстван във времето", заяви говорителят на външното министерство на Пхенян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

5

Лопе де Вега

26.07 2017 в 19:57

Кимчето има само един проблем - изхранването! Затова, след като набие Помпейски, ще завладее Америка и ще им изяде ориза. И кучетата. И квото намерят. След което ще се възцари евразийски мир и покой и за всички ще има по едно куче седмично и ориз, ориз ...

Поздрав!

п.п. Абе знам, че те повече гаолян ядат, ама докато си отгледат в Америка...