Пхенян тества нова система ПВО, Ким Чен Ун иска масово производство

ОFFNews 28 май 2017 в 14:45 5111 40

Централната телевизия на Северна Корея разпространи кадри от проведено днес изпитание на нова система за противовъздушна отбрана, създадена от експерти в националната Академия за военни науки, предаде ТАСС, позовавайки се на японската телевизия Ен Ейч Кей.

На видео записа от няколко ъгъла е показано изстрелване на ракета от мобилна установка. Части от материала са заснети от наблюдателен пункт, където е присъствал и севернокорейският лидер Ким Чен-ун, посочва Ен Ейч Кей.

Той е поискал системата да влезе в масово производство, съобщава Ройтерс. 

Освен кадрите с демонстрацията на системата севернокорейската телевизия е излъчила и критики към плана на САЩ да проведат учение в района на Корейския полуостров с участието на два самолетоносача - "Роналд Рейгън" и "Карл Винсън".

По-рано днес радио "Гласът на Америка" съобщи, че Вашингтон планира да изпрати в западната част на Тихия океан още един самолетоносач - "Нимиц", с цел да принуди Северна Корея да се откаже от ракетната и ядрената си програма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

35

Nik68

29.05 2017 в 10:42

Балкански, иде реч за другаря Хо Ши Мин. Виетнам. И там отдавна няма социализъм. В Китай е същата история. Ти просто живееш в свой измислен свят уважеми. С теб сме другарю. Ако това те окуражава. Ако те кефи ходи в Корея. Аз помня в края на соца какво представляваха корейски студенти. Облеклото им беше убниформа. Ежедневано и ежечастно. От института в общежитието. А как се топяха един друг пред преподавателите няма да ти обяснявам. Защото така са свикнали от малки. Социализъм казваш а?