Папа Франциск заяви, че Тръмп не е християнин

OFFNews 18 февруари 2016 в 20:41 7444 14

Снимка Greg Allen/Invision/AP

Доналд Тръмп.

Папа Франциск подложи под съмнение религиозните убеждения на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп заради идеята му да строи стена по границата с Мексико, предаде Би Би Си.

"Човек, който мисли единствено за това да строи стени, а не мостове - не е християнин", заяви папата.

Припомняме ви, че Тръмп обеща да депортира близо 11 милиона незаконни имигранти, като каза, че Мексико праща в Щатите само изнасилвачи и престъпници. Бизнесменът нееднократно се е наричал "горд християнин" и обвини Мексико, че насъсква главата на римокатолическата църква срещу него.

"За един религиозен лидер е срамно да оспорва вярванията на друг човек. Горд съм да съм християнин. Папата изрече лоши неща за мен, защото мексиканското правителство го накара да мисли, че Тръмп е лош човек", каза американецът, като се зарече, че някой ден, когато "Ислямска държава" удари Ватикана, на папата ще му се прииска Тръмп да е президент.

В изказването си Франциск отказа да коментира самите избори в САЩ, под претекст, че не желае да се намесва в политиката.

"Само казвам, че той не е християнин, ако говори подобни работи. Трябва да разберем дали наистина е казал подобни неща, като ще направя жеста да се усъмня", допълни папата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!