ООН предупреди за масови зверства срещу цивилни в Алепо

OFFNews 13 декември 2016 в 08:06 7017 6

Снимка Reuters

Генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун изрази тревога по повод "съобщенията за зверства срещу голям брой цивилни" в Алепо, предаде Би Би Си.

Той призова всички страни, особено сирийското правителство и съюзниците му, да пазят цивилните граждани.

Съветникът по хуманитарните въпроси в ООН Ян Егеланд по-рано каза, че Сирия и Русия отговорни за всички зверства, извършени от проправителствените сили.

В изявление говорителят на Бан Ки-Мун заяви, че "генералният секретар е разтревожен заради съобщенията за зверства срещу голям брой цивилни, включително жени и деца, извършени през последните часове в Алепо".

"Като подчертава, че ООН не е в състояние да потвърди от независими източници тези съобщения, генералният секретар предава загрижеността си на съответните страни."

Той е инструктирал специалния си пратеник за Сирия какви действия да предприеме.

Около 50 000 души са хванати в капан в града и са изложени на бомбардировките, предупреждава американски официален представител, запознат с усилията по осигуряването на сигурността на хората, когото Би Би Си цитира. В същото време, руснаците отхвърлят идеята за прекратяване на бомбардировките, за да може цивилните да напуснат или ранените да бъдат евакуирани.

Все пак няма публичен коментар по въпроса от сирийското правителство, нито от руските му съюзници.

Бунтовниците загубиха повече от 90% от територията, която владееха в Източен Алепо от засилването на офанзивата на правителствените сили миналия месец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11398

6

Badblood

13.12 2016 в 16:35

Не е само El Masturbante, напълнило се е с тролове...

12007

5

Lora Rizova Rouch

13.12 2016 в 16:32

Offnews, МОЛЯ ВИ в името на всичко свято, блокирайте ЕЛ коменданте, ужасно циничен и неосведомен индивид, с доста притеснително присъствие в страницата Ви. Този човек ясно и красноречиво не работи, вероятно пише от инвалиден стол (за което никой не го упреква), и излива ужасна реч на омраза и дезинформация.

Снощи гледах BBC world news, ужасът в Алепо е неописуем. Спасителни акции на Лекари без граници и Белите каски са абсолютно неосъществими. Хора пишат последните си статуси в tweeter. Краят на войната е близо, жалко за погубените човешки животи и съдби.

Отново, моля ви, като водеща и уважаваща себе си и читателите/слушателите Ви медия, въведете хигиена в коментаторската рубрика. Злобни, неверни и повтарящи се коментари имат същото влияние като долнопробно, нискобюджетно и глупаво порно, на фона (или финала по-точно) на стойностни новинарски статии.

Уважавайте себе си и нас, Вашите читатели! Благодаря.

До ел коментапотия -- НЕ си прави каквито и да било опити да влизаш в дебат или отпращаш отговор или, или, или към мен! Ще бъде излишно, никога няма да отговоря на индивид като теб, и наистина ти пожелавам да си намериш работа, може би и любов. Използвай този живот с добри намерения и бъди здрав.

11202

4

Zol

13.12 2016 в 12:10

Значи Русия и Сирия са изцяло виновни за зверствата там ?

Колко лицемерно от страна на "запада". Сякаш Русия тръгна да сваля правителства наляво и надясно и да въоръжава който сметне за удобно ? Не харесвам руснаците, но монетата си има две страни.

77927

3

El Commandante

13.12 2016 в 10:32

Между другото, съветвам ви да прегледате западните медии с акцент върху БеБеЦе, ЦеЕнЕн и Гардиън, водопада от лъжи, измишльотини и фантасмагории е изключително забавен...

77927

2

El Commandante

13.12 2016 в 10:29

Ахаха, ората в Алепо са по улиците да празнуват освобождението, братовчеда Банки се загрижил за зверства, тея немат никаква връзка с реалността тея боклуци.