Нови подозрения, че Асад е ползвал химическо оръжие, Тръмп го нарече 'животно'

OFFNews 08 април 2018 в 19:10 5959 15

Дума, Сирия

САЩ и Западът отново заподозряха сирийското правителство в употреба на химическо оръжие, този път в град Дума. Съобщава се, че там е извършена атака и имам десетки ранени и убити цивилни граждани.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди за „високата цена“ на „безмозъчната“ химическа атака в Сирия, извършена близо година след американските въздушни удари в страната с ракетите „Томахоук“, предава CNN.

„Множество загинали, включително жени и деца, в безмозъчна ХИМИЧЕСКА атака в Сирия. Зоната на жестокостта е затворена и обкръжена от сирийската армия, което я прави напълно недостъпна за външния свят. Президентът Путин, Русия и Иран са отговорни за подкрепата на животното Асад“, категоричен бе лидерът на Белия дом.

Междувременно Иран и Русия, като съюзници на Асад, отрекоха обвениенията.

Техран определи информацията като "заговор", а Русия "провокация".

„Такива твърдения и обвинения от страна на американците и някои западни държави са признаци на нов заговор срещу сирийското правителство и народа, и претекст за военни действия, които със сигурност ще усложнят още повече ситуацията в страната и в региона", се казва в изявление на Министерството на външните работи в Техеран.

Генерал-майор Юрий Евтушенко заяви, цитиран от руски медии, че Москва се подготвя да изпрати руски специалисти по ядрена, химическа и биологична защита в Дума след освобождаването на града, за да съберат данни, които ще потвърдят изфабрикуваното естество на тези твърдения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

14

Стефан

09.04 2018 в 10:30

Да, от нощеска това не интересува никого.
Там вече хвърчат други ракети, и на други страни. И някой е набутал в играта, като че ли вече и Израел.

23293

12

Стефан

09.04 2018 в 07:06

Не точно като белите каски в Сирия, или като ченгетата в солзбъри. Които красиво позират пред камерите даже без противогази, в уж същата газова обстановка.
Клоунада за олигофрени.

23293

11

Стефан

09.04 2018 в 07:03

А чисто тактически, на фронта, никой не използва химическо оръжие, от 1916-а. Просто не работи.
За сравнение:
Разните видове пушки са смешни в очите на диванните експерти. Донякъде са прави - откак съществува огнестрелното оръжие, във всички войни, все едно в кое време, от куршуми умират 15% от всички убити. Смешно малко. Другите от снаряди, бомби, болести. От ужасното химическо оръжие, когато е използвано масово - цели 4%.
Така и пищят за него само американците. Само те го използват и до ден днешен. Срещу цивилни.
Никой, никъде, никога, не е използвал химическо оръжие след 1916-а, освен японците в Китай в края на 30-те, и американците, доколкото си спомням за последно миналата година. В Сирия. "Освобождаваха" Рака с фосфорни бомби. Те са химическо оръжие.
Който иска - сам да си намери картинки. Наполовина скелет - наполовина жив, моли за вода. Ма никой не му носи, щото сам ще стане като него. Ще бъде безопасно след седмица.

23293

10

Стефан

09.04 2018 в 04:03

Не знам колко живи С-200 имат сирийците. Руснаците съобщават за свои един дивизион С-300, и един 400. Приемаме го на вяра. Едно-друго - имат залп от 36 - 72 ракети, и после край. По наставлението за бойна подготовка, по една въздушна цел излитат едновременно две ракети, по космическа - три.
А американският крайцер има 144 томахавки.
Работата е ясна.
И тук внезапно си спомняме за мимолетно изпуснатото от Путин "освен атакуващите ракети, ще унищожаваме и установките".
Времето за пълният залп на американският крайцер е от 2 до 10 часа, според целите. Времето на залпа по морска цел на батареите С-ххх - от 5 минути до 10 секунди, пак според обстановката. И тука идва другото смешно.
Разходът на ракети по цел тип крайцер е две, по тип самолетоносач - четири. Вероятността за поражение - 0,6 - 0,8. Като не - резервната батарея ще ги повтори.
Като не можеш да избягаш от осите - просто настъпи гнездото им - те няма да успеят да излетят.
Смешно, да?

23293

9

Стефан

09.04 2018 в 03:42

И утре на някой да не му се наложи да се чуди с кого да е солидарен. Понеже днеска му е било смешно за смешните руски самолетчета, и трите руски ракетки в Сирия. На американските генерали не им е смешно още от вчера, заради паунските пера на президента им.
Корабите и подводниците в Тартус - отделно. Темата винаги ме е интересувала, но нямам опит, не мога да говоря пълноценно, поради което и няма.
Виж, със зенитно-ракетните полкове, е по-смешно.
Там има един дребен номер. Всичките руски зенитни ракети, по закон, са разработени така, че да могат да работят и по земни/морски цели. Това е много скъпо, и много трудно. Технически значи, че системата за управление е за две ракети. Но в една. Не е съвсем същото, като гимназистка да пие три в едно. Така или иначе, ракетите могат да свалят самолет, а могат да потопят кораб, на тях им е все едно.

23293

8

Стефан

09.04 2018 в 02:38

За който не е в темата за аерофоторазузнаването:
Отчетливите контури на сградите "след", са мазетата. Дупките в земята, на мястото на някога съществувалите сгради.
Прочее - характерен белег за местности, освободени от американците. Като например - София.

23293

6

Стефан

09.04 2018 в 02:33

И за сравнение - "освободеният" от американците Рака:

https://russian.rt.com/world/foto/50...iya-rakki-ssha

https://www.gazeta.ru/army/news/11387515.shtml
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша