Не говорете на Захарова за българските евреи. За нея са важни само съветските паметници

OFFNews 09 ноември 2017 в 19:38 7539 7

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова

"А българският президент нищо ли не казва за оскверняването на руските паметници?"

С този въпрос говорителката на руското външно министерство Мария Захарова се опита да отклони вниманието от гафа, който направи миналата седмица с твърдението си, че съветската армия е спасила българските евреи от нацистките лагери на смъртта през Втората световна война.

На днешния редовен брифинг във външното министерство журналистка от Eurasia Daily цитира реакцията на българския президент Румен Радев, че "става дума или за дълбоко непознаване на историята, или за опит за провокация".

Захарова не се извини за невярното си твърдение, а препрати казуса към историците - "историческата част нека да я коментират историците". И посъветва българските медии кои точно историци да цитират:

"Видях материал, публикуван на сайта на Руското военно-историческо общество в отговор на съответно изявление на българското министерство на външните работи. Мисля, че си струва този материал да се цитира, да се привлече вниманието на българските медии към него."

Изявлението на българското МВнР, за което Захарова говори, е следното: "Не съветската армия, а българският народ спаси българските евреи".

А във въпросния материал на Руското военно-историческо общество пише, че "благодарение на нашите воини е предотвратена депортацията на евреите от България".

"Видяхме полемиката, която започна по този повод в българските медии. Защо когато ние искаме защита за нашите паметници - а става дума за защита на паметта на хора, а не за камъни, метал, избити букви - които отдадоха своя живот не за завоевания, а да защитят не своята страна, а чужда, и нашите искания са по различни канали: преговори, двустранни контакти, изказвания в публичното пространство, нас не ни чуват?" - заяви още на днешния брифинг в руското външно министерство Захарова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

7

Стефан

10.11 2017 в 03:00

Размерите на сутиена и, и на пикочния мехур, естествено не ме интересуват. Вторичното и заявление обаче - съществено.
Ходя в някви руски сайтове, там правя скандали. Местните тролове са безумно българофобски, идва от "без ум", разбираемо. Нататък има две групи. Хора на години, които са идвали в България през разни години, и след 90-та, и са българофили. И хора, които не различават България от Бурунди, вбесяват даже мене с правописа си, а аз знам руски пет за четири, но знаят, че ние за тях сме "предатели". Отговор на въпроса какво сме предали - естествено няма.
Изумен съм обаче, от упорството на именно тая кифла, по точно тоя въпрос. Подозирам, че това не е точно мнението на началникът и. Тя се държи като троловете от чалгаджийските форуми.
Дано я уволнят, преди да направи беля.

13214

6

XR4

10.11 2017 в 00:39

До кога ще ни занимавате с простотиите на тая пикла с малки цици?

7551

5

reKontra

09.11 2017 в 22:22

Гледам какви интересни нейни снимки слагате :)
Ако съпоставим суджука...с оня 3/4 анцунг.... :) :) :)
Ама не си отвори устата на тази тема.

8000

3

Димитър Чавдаров

09.11 2017 в 20:58

"А негрите защо ги биете,а?"