Националисти нападнаха главна джамия в Испания

OFFNews 21 август 2017 в 08:17 9169 4

Снимка Ройтерс

Дни след терористичните нападения в Барселона и Камбрилс главната джамия в друг испански град - Гранада, беше атакувана вчера от група крайнодесни младежи, които хвърляха димки и скандираха ксенофобски и антиислямски лозунги, съобщиха испански медии, цитирани от БТА.

В този момент в храма имало няколкостотин души.

"Този, който е финансирал тази джамия, е финансирал тероризма. Защо властите мълчат?", пишеше на транспарант, който младежите носеха.

Полицията пристигна 15 минути след началото на акцията и протестиращите се разбягаха. Надписи със заплахи срещу мюсюлмани се появиха на фасадите на джамиите в Логроньо (автономна област Риоха), в каталунския град Монтбланк и в Севиля (автономна област Андалусия).

В същото време испански мюсюлмани организират акции в почит към жертвите от атентатите. Вчера стотици се събраха на площад Пуерта дел Сол в Мадрид. Подобни прояви имаше и в други градове.

Испанската ислямска комисия заклейми насилието веднага след атентатите. Около сто мюсюлмански общини в Каталуния планират голяма акция против терора днес в Барселона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13350

4

torbalancho

22.08 2017 в 08:04

mlada srubska garda se radilo

14355

2

neverland

21.08 2017 в 09:40

Белите и християните ще продължават да се възприемат за по-стойностен материал, от другите раси и религии ще протължават да се чувстват потиснати, с неравни прави и ограничавани...

14355

1

neverland

21.08 2017 в 09:35

Хм. като казвам че всеки човек и множество си имат определени модели на поведение, които се повтарят и лесно се прогнозират, никой не ми вярва :)