Началникът на руското разузнаване обяви, че Навални е починал от естествена смърт

OFFNews 06 март 2024 в 10:51 6632 6

Навални

Снимка БГНЕС

Хиляди се стекоха в Москва за погребението на Алексей Навални.

Началникът на руското разузнаване Сергей Наришкин заяви, че опозиционерът Алексей Навални е починал от естествена смърт, предаде Асошиейтед прес. Коментарите му изглежда отразяват усилията на Кремъл да успокои международното възмущение от смъртта на най-яростния враг на президента Владимир Путин, отбелязва агенцията.

Сергей Наришкин даде интервю, което бе излъчено от руската държавна телевизия. Той обаче спести причината за смъртта на Навални в отдалечена арктическа наказателна колония и не даде повече подробности по темата.

"Рано или късно животът свършва и хората умират. Навални е починал от естествена смърт", обяви Наришкин.

Навални почина на 16 февруари в Наказателна колония № 3 в град Харп в Ямало-Ненецкия регион, на около 1900 километра североизточно от Москва, където излежаваше 19-годишна присъда по обвинения в екстремизъм.

Руските власти все още не са обявили официално причината за смъртта му на 47-годишния опозиционен лидер и много западни представители обвиниха за нея Путин - обвинение, което Кремъл гневно отхвърли, отбелязва АП.

Наришкин каза още, че коментарите на френския президент Еманюел Макрон за евентуалното изпращане на войници на НАТО в Украйна тласкат света към ръба на ядрена война, предаде Ройтерс.

Миналата седмица Макрон повдигна възможността европейските страни да изпратят сухопътни войски в Украйна, но отбеляза, че на този етап няма консенсус. Съединените щати и ключови европейски съюзници впоследствие заявиха, че не планират такъв вариант.

"Това показва високата степен на безотговорност на европейските лидерите днес, в случая - на президента на Франция", заяви директорът на руската разузнавателна агенция.

"Това, разбира се, е тъжно да се види, да се наблюдава и да разберем, че способността на настоящите елити в Европа и Северния Атлантик да водят преговори е на много ниско ниво. Все по-рядко се случва те да демонстрират изобщо някакъв здрав разум. Но тези изявления са изключително опасни. Те вече ни водят до ръба на ядрена война", добави Наришкин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1066

6

alcom4

06.03 2024 в 13:37

Явно Навални ,не е гален с перо ,в затвора.

1066

5

alcom4

06.03 2024 в 13:34

Навални бил ,бил умрял от "естествена смърт"(???)Хе-хе !Ама че глупости ,ръси този Наришкин. ..хем е шеф на руското разузнаване!!!Е то "не естествена "(?)смърт има ли?Умрял бил...щото сърцето му било спряло!!!:):)Едно дете ,по-добро обяснение,ще даде.Явно ченгетата ,на каквото и ниво да са ,като ги поставят "на тясно"..глупости говорят. С това си изказване ,Наришкин само засилва съмненията .
Ако не го бяха арестували Навални ,надали щеше да умре толкова млад..дори и от...естествена смърт. Навярно в затворя ,не са го горили с перо.

345

4

Джендо Джедев

06.03 2024 в 12:13

Да не е паднал и той от някоя висока тераса?

А иначе в тая кочина и самоубийствата на неудобните на Батюшката са така - с по 4 куршума в тила и един контролен в челото. ;)

723

3

user4eto

06.03 2024 в 12:06

Естествено, че ще обяви това.
Иначе нещо ще го настигне - неестествена.
Я падане от прозорец, я чай или подхлъзване по стълбите.

400

2

демотиватор

06.03 2024 в 11:37

Що "разузнавач" да съобщава, не требваше ли лекар (патолог) ?
И к'ва точно е причината за "естествената" смърт- рак, инсулт, инфаркт, сибирска язва, черна магия,... ??!

900

1

theghostofnavigators

06.03 2024 в 11:02

Разбира се, че е починал от естествена смърт. Все пак човекот беше на цели 47 лета. Това за стандарта на русия си е все едно западно европеец на 120-130 години!
 
X

Да помогнем на украинските деца!