Момченце на 1,5 г. загина от жега в Полша, след като майка му го забрави за цял ден в колата

OFFNews 23 юни 2022 в 12:09 2853 0

Според първоначалната информация майката е забравила сина си в автомобила

Снимка Polsat News

Според първоначалната информация майката е забравила сина си в автомобила

Момченце на година и половина загина в Полша след като майка му го забрави за цял ден в колата в град Шчечин в един от най-горещите дни в страната от началото на лятото. Полската прокуратура е започнала разследване по случая, но засега майката не може да бъде разпитана заради шока, в който е изпаднала, съобщи полската радиостанция RMF.FM.
Инциденти като този в Шчечин, при който родители оставят уж за малко децата си при посещение на магазин се случват сравнително често и обикновено през лятото полицията и медиите редовно предупреждават в горещи дни да не се оставят деца и домашни любимци в превозните средства.

Според наличната към момента информация във вторник 38-годишна жена излязла от дома си заедно с двете си деца. Първо закарала по-голямото в детската градина. След това отишла на работа и паркирала там колата си. Малко преди 17 си тръгнала от работа и по обратния път – първо взела детето от детската градина, след това отишла за по-малкото момченце в детските ясли. Там с изненада за самата себе си разбрала, че в този ден не е водила детето на ясли. „След като се върнала в колата, се оказало, че на задната седалка се намира момченцето на 1.5 години, което е изкарало целия ден в автомобила на майка си. Детето не е имало признаци на живот.“ – разкрива RMF.FM. На място били извикани спасители, но намесата им била излишна, детето било мъртво.

В Районната прокуратура на Шчечин-Запад тече досъдебно производство за неумишлено причиняване на смъртта на дете на 1.5 години, чието тяло е открито в затворен автомобил. Деянието се квалифицира по чл. 155 от НК на Полша, който предвижда наказание лишаване от свобода от 3 месеца до 5 години – съобщи пред телевизионния канал Polsat News говорителката на окръжната прокуратура Алиция Мацуговска-Кишка. Тя допълни също, че процесуални действия с майката на този етап не са осъществявани заради тежкото психическо състояние, в което се намира жената в момента. Експерти ще трябва да се произнесат кога и дали майката ще бъде в състояние да бъде разпитана.

Извършен е оглед на местопроизшествието и автомобила, установено е, че тялото на детето се е намирало вътре в автомобила, предстои да бъде извършена аутопсия, която да потвърди първоначалните съмнения за причините за смъртта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews