Мъж уби с нож двама и рани сериозно един човек в предградие на Париж

OFFNews 23 август 2018 в 13:05 3941 0

Снимка Reuters

Въоръжен с нож мъж уби двама души и рани сериозно един човек в парижкото предградие Трап. 

Нападателят е бил ликвидиран от полицията.

При атаката мъжът се барикадирал в къща в квартала, което наложило намесата на елитни полицаи, които го неутрализирали, допълва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Телевизия Бе Еф Ен Ти Ви съобщава, че нападателят е викал "Аллах е велик". Според телевизията въоръженият мъж е бил на около 30 години и в миналото е бил съден по обвинения за тероризъм, но бил оправдан.

"Ислямска държава" пое отговорност за нападението чрез информационната си агенция Амак. В съобщението се казва, че нападението в парижкото предградие е извършено от "боец на ИДИЛ".

Френските власти все още не са излезли с официално съобщение дали нападението се смята за терористична атака. По случая тече разследване. 

Според източник от антитерористичните служби около петдесетина души са преминали през структура, наречена "мрежата на Трап", която изпращала бойци в редиците на джихадистите в Сирия и Ирак.

Правителството включи Трап в списък на 30-те френски квартала, в които да вложи повече средства и да прати повече полицейски служители с цел подобряване на сигурността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови