Масовият убиец от Мейн Робърт Кард все още не е заловен

Човекът, който уби 18 души и рани още 13, е инструктор по огнестрелни оръжия и резервист от армията на САЩ

OFFNews 27 октомври 2023 в 08:27 2693 1

Кард
Стрелецът Роберт Кард.

Американските правоохранителни органи продължават интензивното издирване на заподозрения за масовата стрелба, при която във втория по големина град на щата Мейн – Люистън, бяха убити 18 души и ранени 13.

Повече от 24 часа след най-смъртоносната стрелба в САЩ за тази година полицията и агентите на ФБР не могат да заловят извършителя. Продължава да е в сила призивът на властите жителите на Мейн да останат по домовете си и да докладват на властите за всяко подозрително действие. Междувременно източници от правоприлагащите органи заявиха, че специализиран екип на ФБР е извършил претърсване на последния известен адрес на стрелеца, но не се съобщава за намерени следи или улики, които могат да помогнат за залавянето му.

40-годишният стрелец Робърт Кард е с издадена заповед за арест по обвинения в няколко убийства и трябва да се счита за въоръжен и опасен, казаха от полицията. Той е сертифициран инструктор по огнестрелни оръжия и член на резерва на армията на САЩ, което затруднява усилията по залавянето му. Междувременно по разпореждане на президента Джо Байдън и губернатора на Мейн Джанет Милс в щата беше обявен петдневен траур, а знамената ще останат спуснати наполовина, съобщава БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

27.10 2023 в 09:15

Спиртник,

А ето ти една статистика за Матушката ти :https://www.themoscowtimes.com/2021/07/13/russian-drug-overdose-deaths-surge-during-pandemic-open-media-a74502

При 3 пъти по-малко население от Америка. :D

А жертви дават доста повече от 18, при това - в безсмислена война, в която ги хвърли фюрерчето ти. :D
 
X

Да помогнем на украинските деца!