Махайте се, бързо! Разузнаването в Киев има запис с руски инструкции преди взрива на Каховската ВЕЦ

Според ръководителя на украинското разузнаване руснаците са минирали и охладителя на Запорожката АЕЦ

OFFNews 20 юни 2023 в 18:09 31338 4

Буданов
Кирило Буданов.

Ръководителят на украинското разузнаване Кирило Буданов заяви, че половин час преди разрушаването на Каховската ВЕЦ е бил прихванат разговор, в който руските военни на мястото са получили заповед да напуснат територията на централата.

"Това е изкуствено причинена техногенна катастрофа - терористичен акт и акт на екоцид, извършен умишлено от Руската федерация. Всички други клюки, слухове, че може да е било нещо различно, са неверни", заяви Буданов по време на национален телемаратон.

Буданов се появи в ефир след като през последните дни руските пропагандисти го погребаха няколко пъти.

"Има много факти, които пряко показват как се е случило всичко. Най-интересното е, че половин час (преди взривяването - бел. ред.) по радиото звеното, което е било разположено в Каховската ВЕЦ, получава инструкции много бързо да напуснат района. Там се е намирала специална оперативна група. И след това се случи това, което се случи", каза той.

Буданов обаче е категоричен, че за руските военни разположени в близост до централата е нямало подобно предупреждение.

"Има и един друг интересен факт, че всички части на руските окупационни войски, които са се намирали наблизо, всъщност не са знаели, че ще се проведе тази акция. И това събитие ги е изненадало", отбеляза ръководителят на ГУР.

Според Буданов руснаците са минирали допълнително Запорожката атомна електроцентрала и нейния охладител.

"Запорожката АЕЦ беше допълнително минирана. А най-лошото е, че е миниран и охладителят ѝ. Ако го извадят от строя, има голяма вероятност да възникнат значителни проблеми", заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

5

Д-р Мазникуров

22.06 2023 в 00:38

"Дамн Трут-ххх", хайде бе, ето добра новина за теб, ще черпиш :)! Дет'се беше "притеснил" толкоз, та питаше и настояваше да ти дадели "точното местоположение" на Залужни и Кирило Буданов :)! Добре са си и двамата, виждаш сега, прясна информация, официална - от вчера! Е ами ... извинявай за което, ха-хаа! Хайде иди да удариш една "злобарка" и една метилка, и да се напомпиш с поредната доза кремълски fake :) ...

4638

4

Того

21.06 2023 в 05:40

Руzия е престъпна държава. Това, което правят руzнаците е извън всякаква човешка логика. Лошото е, че много българи са отровени от руzката пропаганда, а държавата ни не прави нищо за да ограничи тази пропаганда.

2059

3

Kilca

20.06 2023 в 20:15

Само мизерия и гнилоч от шовинистичната империя на злото!!

-1845

2

ob1

20.06 2023 в 19:59

Какво квикна, оркче? Поредната малоумна опорка ли беше това?

 
X

Защо марихуаната е забранена?