Кораб се разби в контролната кула на пристанището в Генуа, 7 загинаха

Вероника Шербанова 08 май 2013 в 16:07 1752 0

Корад се разби в контролната кула на пристанището в Генуа, Снимка: AP
Корад се разби в контролната кула на пристанището в Генуа, Снимка: AP

Седем души са загинали, четирима са сериозно ранени, а един човек е в неизвестност, след като кораб се разби в контролната кула на пристанището в Генуа, съобщиха световните медии.

Инцидентът е станал около 23.30 часа местно време във вторник. Контейнеровозът „Джоли Неро“, отплаващ за Неапол, извършил маневра, но в тъмното се врязал в пристанището и разрушил диспечерската кула.

В този момент в кулата са се намирали 14 души. Част от тях са паднали във водата, а други са били блокирани в в асансьор, който също е паднал във водата.

До момента са открити телата на 7 души, а един е в неизвестност. Всички загинали са били служители на наземните служби. Спасителните екипи са успели да открият сред развалините и един оцелял 50-годишен мъж, който е настанен в болница.

„Това е ужасяваща трагедия“, посочи началникът на пристанището Луиджи Мерло, като допълни, че за момента не са известни причините за инцидента.

Според капитана на контейнеровоза два от двигателите най-вероятно са отказали и екипажът е загубил контрол върху плавателния съд.

На мястото на инцидента пристигна и собственикът на кораба Стефано Мезина, който заяви, че е шокиран от случилото се.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews