Изправиха Грета Тунберг на съд, той я глоби

OFFNews 24 юли 2023 в 09:18 3326 3

Грета Тумберг

Снимка Pinterest

Грета Тумберг

Грета Тунберг беше изправена пред съда заради неподчинение на полицията по време на протест в Малмьо. Обвинението бе повдигнато миналия месец, когато е организиран митинг на пристанището в града заради използването на изкопаеми горива, предаде БГНЕС.

В обвинителния акт пише, че екологичната активистка е участвала в демонстрация, която е блокирала движението, и не се е подчинила на полицейска заповед да напусне мястото. 

Тя е изправена пред максимална присъда от 6 месеца затвор, но прокурорът Шарлот Отосен съобщи, че обикновено присъдата за такива прояви е плащане на глоба.

Впоследствие съдът нареди Тунберг да плати 1500 шведски крони (144 долара) и допълнителни 1000 крони на фонда за жертви на престъпления. Глобата е наложена пропорционално на отчетения ѝ доход.

Протестът е бил организиран от активистка група "Върнете бъдещето". Протестиращите са блокирали входа и изхода на пристанището заради недоволството им от използването на изкопаеми горива. 

Грета Тунберг стана известна със своята "Училищна стачка за климата" пред парламента на Швеция в Стокхолм на 15-годишна възраст. Тя многократно е критикувала политици заради невъзможността да се справят с проблемите на климата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

2

alfakentavur

24.07 2023 в 10:10

Добре. Аз ще се заема с документацията и ще осигуря пращането й Пазарджик, въпреки че самият прокурор е обърнал внимание, че за такова нещо обикновено се налага само глоба.
Но за да отиде Грета в пазарджишкия - ти трябва да отидеш в някой турски затрор. Deal?

2000

1

Райчо

24.07 2023 в 09:47

Да я изпратят в пазарджишкия затвор!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика