Говорител на ЕК: Изненада може да има само ако Путин се разплаче и се извини на украинците

OFFNews 08 февруари 2024 в 16:35 1932 13

Интервю с Путин

Снимка Инстаграм

Изненада може да има само ако Путин се разплаче и каже, че напълно се е провалил и се извини на украинците. Това коментира говорител на Европейската комисия във връзка с интервюто на американският телевизионен водещ Тъкър Карлсън с руският президент, предаде БТА.

"Всеки може да предположи какво ще съдържа интервюто на американският телевизионен водещ Тъкър Карлсън с руския президент Владимир Путин. Вижданията на руския президент са известни. Изненада може да бъде само ако Путин се разплаче и каже, че напълно се е провалил и се извини на украинците. Тогава бихме благодарили на г-н Карлсън, че е направил това интервю", смята говорителят.

Той добави, че платформата, където ще бъде качено интервюто, следва да го свали възможно най-бързо, ако то е в нарушение на правилата.

"Ако съдържанието бъде съобщено от страна на потребителите като нарушение, платформата трябва да провери и възможно най-бързо да го премахне", поясни говорителят.

По думите му ЕК не се намества по отделни случаи, а при постоянно нарушение на правилата от дадена платформа. Той отбеляза, че през декември комисията е предприела разследване срещу социалната мрежа Х, което би могло да завърши включително с решение за налагане на глоба.

"В ЕС се борим с дезинформацията чрез свободата на изразяване на мнение, а не с опити за отравяне, преследване и прогонване", обобщи говорителят.

Попитан дали Карлсън може да бъде включен в следващите европейски санкции срещу виновниците за разпространение на пропаганда и дезинформация в интерес на Русия, той уточни, че подобни решения се взимат при закрити врата от държавите в ЕС.

Интервюто на американския журналист Тъкър Карлсън с руския президент Владимир Путин ще бъде излъчено в ранните часове на утрешния ден българско време

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

13

Джендо Джедев

08.02 2024 в 19:09

Естествено, Путкин ще си каканиже вече втръсналите на всички нормални хора бълнувания. Какво ново да каже?

345

12

Джендо Джедев

08.02 2024 в 19:08

Комсомолец,

Абе, честно казано, наистина напредват твоите орки, да. Някъде около 8976-а ще са стигнали до Миколайв.

А без помощта на ЕС и Америка сега Украйна нямаше да я има. А покрай санкциите рашетата го докараха да мръзнат като кучета, да се бият за яйца и да разчитат на Кимландия за джепане. За това, че изгубиха около милион мъже (емиграция и Груз 200) - да не говорим. Цъфти Матушката ти, няма спор! ;)

2905

11

sparebits

08.02 2024 в 17:59

LiberalaComsomolec, за какво разширяване ми говориш като площ и за какви икономики? В индустриалните държави вече се говори за Индустриална революция 4. В Русия не могат да си вържат зимата тръбите на парното. Ама и за територии да поговорим. За последната година две държави изпревариха Русия в овладяването на Луната - Индия и Япония.

-1650

9

ob1

08.02 2024 в 17:50

На картите аз не виждам разширяване на територията на матушката ти, камсамолец. По-скоро се вижда разширяване на оркска халка :)
Айде със здраве сега, пък като го добутате за пореден път до помощи пак ще си приказваме.

2905

7

sparebits

08.02 2024 в 17:38

LiberalaComsomolec, конфликта може и да не се точи до 2030. Руската мъка ще се точи много време. Най-вероятно и след 2030 г.

-1650

5

ob1

08.02 2024 в 17:23

кАмсАмолец, я коментирай картите в края на тая страничка:

https://www.bbc.com/news/world-europe-60506682

Това като какъв напредък на орките го тълкуваш?
 
X

Да помогнем на украинските деца!