Френско-алжирски милионер ще плаща глобите за бурки на мюсюлманките в Австрия

OFFNews 22 септември 2017 в 16:26 10340 1

Френски бизнесмен с алжирски корени обяви публично, че иска да плаща глобите за носене на бурка на мюсюлманките в Австрия. Зараната за носенето на традиционната дреха ще влезе в сила в страната след 2 седмици.

"Обръщам се към всички жени в Европа и специално към жените в Австрия, които доброволно носят бурка - аз винаги ще бъда до вас и ще платя тези глоби", заяви милионерът Рахид Неказ пред австрийската Servus TV, цитиран от Ройтерс.

Неказ смята, че щом има религиозна свобода, трябва да бъде приета и манифестацията на тази свободна религия. Намеренията на милионера са да защити всички, които искат свободно да изразят своите религиозни вярвания.

Неказ е плащал глоби на жени, носещи бурка, из Европа - Франция, Белгия, Холандия и Швейцария. Той дори е създал и специална организация за целта - “Touche pas à ma constitution” (в буквален превод - "Не ми пипай конституцията").

Според самия Неказ той вече е платил глоби на стойност 300 хил. евро.

Неговото предложение към австрийските мюсюлманки ядоса австрийските власти. Външният министър на Австрия Себастиан Курц заплаши бизнесмена с арест за "подбуда към извършване на престъпление".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови