ФБР е знаело, че предстои масово убийство във Флорида, но не е направило нищо

OFFNews 17 февруари 2018 в 09:42 6275 4

Снимка wikimedia

Централата на ФБР

Федералното бюро за разследване е бездействало, въпреки че е било предупредено за потенциалната опасност, която представлявал Никълъс Крус - младежът, който застреля 17 души в гимназия в щата Флорида.

ФБР поясни, че на 5 януари е получило обаждане от близък на Крус, който е разказал, че младежът имал намерение да убие хора, в това число и в учебно заведение.

Тази информация трябваше да бъде разглеждана като потенциална заплаха и трябваше да бъде предадена на бюрото на ФБР в Маями, което щеше да извърши необходимите разследвания. Случило се е точно обратното и се оказва, че не е имало задълбочено разследване и процедурите не са били спазени, пише в съобщението до медиите на Федералното бюро за разследване.

Информаторът е съобщил по телефона, че Крус е въоръжен и че публикува заплашителни послания в социалните мрежи.

В сряда 19-годишният Крус, който е бил изключен от гимназията близо до град Паркланд, откри огън в училището и уби 17 души.

Директорът на ФБР Кристофър Рей пое ангажимента да проучи из основи проблема и да преразгледа действащите процедури.

ФБР също така призна, че през септември потребител в YouTube е подал сигнал за коментар, оставен от потребител с име Никълъс Крус. Коментарът гласи: "Ще стана професионален стрелец в училищата".

Бюрото твърди, че не е успяло да идентифицира точно човека, който е публикувал този коментар.

Американският министър на правосъдието Джеф Сешънс също спомена за пропуски на ФБР с трагични последици:

Установено е, че е имало предупредителни сигнали и че ФБР ги е подминало. Ние виждаме трагичните последици от тези пропуски, заяви той.

Републиканският губернатор на Флорида Рик Скот определи като неприемливо бездействието на бюрото и призова Кристофър Рей да подаде оставка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

4

SC

17.02 2018 в 17:31

ФБР заприличва на МВР.

11698

3

Johann

17.02 2018 в 13:40

Изобщо не съм учуден. Знаели са но са си мълчали и са чакали тоя психопат фукльо да застреля децата в училището.Защо ? Ами поредната вълна на левите политици да обвинят Тръмп, че не прави нищо да забрани оръжията. Въпроса въобще не е за контрол на оръжията,въпроса е за тотален контрол върху хората точно според плана на Саул Алински и др.угите ментори на Обама , да се превърне САЩ в една социалистическа помйна яма,такава каквато е Русия и накъдето се е запътила и Канада. Цялото ръковдство на ФБР смята Тръмп за свой враг,и правят всичко възможно да го махнат от Белия Дом. Знаели са и за стрелбата в Лас Вегас пак по същата причина.Дано не съм лош пророк,но всеки път когато се изкарват кирливите ризи на Клинтън и на Обама става някакъв инцидент. Така че всичко може да се очаква от тия престъпници.

23293

2

Стефан

17.02 2018 в 12:04

Че каква му е работата на фбр да лови масови убийци? То има по-важни работи. Например да измисля руски хакери, да обвинява руските министри в това че си гледат работата, да прави предизборна кампания на сем. клинтън ...

25665

1

Victimized

17.02 2018 в 11:28

Има ли някой да се учудва?
Та нали е бял националист, даже го хванаха. Цяло чудо. Не помня кога са залавяли жив някой от последните масови убийци. Ама понеже е бял и явно е расист, ще им свърши работа да си наложат наратива, даже сигурно ще обвинят директно Тръмп или Путин.
Не на Обама извратените лични художници...

 
X

Да помогнем на украинските деца!