Евродепутати се озоваха в Дисниленд вместо в Страсбург

OFFNews 18 октомври 2023 в 10:48 1108 0

Дисниленд

Снимка disneylandparis.com

Дисниленд

Европейски депутати, превозвани от френски влак, се озоваха в "Дисниленд" в Париж вместо в Страсбург, предаде БТА. 

Евродепутатите и техните екипи пътували от Брюксел, Белгия, до Страсбург във Франция за пленарна сесия в понеделник, когато погледнали през прозорците на влака и открили, че се намират между хотел "Арт ъв Марвел" и атракцията +Мейн стрийт Ю Ес Ей" в Марн-ла-Вале - спирката на "Дисниленд" в Париж.

Националната железопътна компания на Франция Ес Ен Се Еф съобщи, че влакът се е оказал отклонен към "Дисниленд" заради грешка в сигнализацията на гара "Роаси - Шарл де Гол".

Депутатите от ЕП се пошегуваха с инцидента в социалните медии.

"Когато магията оживява" - дали скоро слоганът на Дисни ще стане и този на Европейския парламент?", написа Еманюел Фулон, който е член на пресслужбата на парламента.

Нидерландската евродепутатка Самира Рафаела публикува снимка, на която се вижда как стои заедно с евродепутата Мохамед Чахим във вагон-кафето на влака и написа:"Екип „Дисниленд".

Друг евродепутат - Даниел Фройнд (Германия), също публикува съобщение, което гласи: "Ние НЕ сме парламент на Мики Маус".

"За съжаление не можахме да излезем", посочи служител на ЕС, който е успял да види върха на влакчето в увеселителния парк Space Mountain по време на краткото спиране.

От Ес Ен Се Еф заявиха, че непланираното отклонение е причинило 45-минутно закъснение на влака, който благополучно е пристигнал в Страсбург.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки