Евакуират 6 летища във Франция след няколко заплахи

Мерките за сигурност в страната са засилени

OFFNews 18 октомври 2023 в 14:18 1139 0

Снимка Getty Images

Евакуираха шест летища във Франция след получени заплахи за нападение по имейл, съобщи полицията, предаде агенция Франс прес (АФП).

Властите наредиха летищата в Лил, Лион, Нант, Ница, Тулуза и Бове край Париж да бъдат евакуирани, за да "изчистят всички съмнения", че заплахите може да са реални.

До обяд на няколко от тези летища бяха получени бомбени заплахи и съобщения за забравен багаж, което наложи намесата на властите. Летище Бове спомена на страницата си в социалните мрежи за "анонимна заплаха, получена от няколко летища".

Говорител на френския авиационен орган потвърди евакуацията заради предупреждения за бомба само в Лил, Лион, Тулуза и Бове и не можа да даде повече подробности веднага. Според данните има значителни закъснения в Лил, Лион и Тулуза.

В публикация в акаунта на летище Ница пише, че "заради изоставен багаж е установен периметър за сигурност, за да се извършат обичайните проверки". Към момента ситуацията в Ница нормализира, пише още в изявлението.

Летищните власти на летище Брон в Лион също съобщиха, че е дадено разрешение за евакуация. Говорител на летището в Лил заяви, че три полета са били пренасочени, а в публикация в профила му в X се казва, че силите за сигурност на Франция са на място, пише АФП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови