Ердоган: Западът не си мърда пръста и само дава съвети за войната в Украйна

OFFNews 09 март 2022 в 13:22 6378 4

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган смята, че Западът не си мърда пръста и само дава съвети за войната в Украйна. Според него случващото се в Украйна е безсъвестност.

"Когато става дума за собствените им интереси, онези, които вдигат света на крак, наблюдават отдалеч вече 11 г. жестокостите в нашия регион. Не приемаме както изоставянето на Украйна, така и практиките, наподобяващи лов на вещици, спрямо руския народ, руската литература, студенти, хора на изкуството. Тези фашистки практики хвърлят сянка върху законната борба на украинския народ", подчерта Ердоган, цитиран от турската телевизия НТВ и БТА.

Ердоган изрази надежда, че срещата на министрите на външните работи на Украйна и Русия утре в Анталия ще открехне вратата към примирие.

И подчерта, че Турция следва принципен и съвестен подход по отношение на войната в Украйна. По думите му неговата страна се грижи за онези, които са потърсили убежище от военните действия. Президентът разкритикува разграничаването на бежанците въз основа на религия, произход или цвят на кожата, като обясни, че подобен манталитет няма никаква връзка нито с хуманността, нито с цивилизоваността.

"Във войната и враждуващите категорично няма печеливш. Проблемът Русия-Украйна трябва да се реши чрез дипломация", каза още Ердоган на заседание на парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

09.03 2022 в 16:51

Турската армия не може, и каквото можеше украинската.
Която пък, както се оказва, може единствено да се крие между жените и децата, и да стреля по цивилни.

2744

4

AAA

09.03 2022 в 16:12

Ердоган щеше да ги направи смешни руснаците

2744

3

AAA

09.03 2022 в 14:59

Болшой Московский цирк гастролира в Украйна !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки