Ердоган обвини САЩ, че подкрепят "Ислямска държава"

ОFFNews 28 декември 2016 в 11:36 5120 3

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган заяви, че Турция разполага с доказателства, че водената от САЩ коалиция подпомага "Ислямска държава". 

"Те ни обвиняваха, че подкрепяме ДАЕШ. Сега всички те изчезнаха и дават подкрепа на терористични групировки, включително ДАЕШ, Партия на Демократичния съюз и Отрядите за защита на народа", заяви в Анкара Ердоган, цитиран от "Хюриет", използвайки арабския акроним за "Ислямска държава".

"Много ясно е. Имаме потвърдени доказателства, с изображения, снимки и видео", каза турският президент.

В отговор от Държавният департамент на САЩ нарекоха обвиненията нелепи и заявиха, че за тях няма никакво основание.

"Не мисля, че някой може да погледне действията ни на терен, водейки коалицията в северна Сирия, в Ирак, и да каже нещо друго, освен, че сме на 100% зад разгромяването, унищожението на ДАЕШ", заяви зам.-говорителят Марк Тонър. 

Тонър допълни, че САЩ никога не са подпомагали с оръжия Отрядите за защита на народа, военното крило на Партия на Демократичния съюз, което Анкара смята за терористична организация, свързана с Работническата партия на Кюрдистан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

3

senester

28.12 2016 в 15:43

Чичо Реджеп е прав,редно е от време на време да се изтъкват доказателства от държавите,че там не живеят само тъпанари и сервилни на политиката на САЩ народи.Но за това се иска да си наистина независим политически лидер с кураж.Нещо,което по нашите земи скоро не се е раждало
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки