Ердоган към Facebook и YouTube: Или слушате, или ви блокираме

OFFNews 24 март 2014 в 18:31 3272 8

турският премиер Реджеп Тайип Ердоган

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган предупреди Facebook и YouTube "да слушат турски закони" по време на предизборен митинг в Истанбул.

"Twitter се подчинява на американската Конституция, както и на британските, германските, китайските и руските закони. Но когато стане дума за Украйна, когато стане дума за Египет, за Турция, говори за свобода“, каза Ердоган.

Той допълни, че Twitter, Facebook и YouTube не могат да говорят за свобода, щом „публикуват конфиденциални разговори на американския президент“.

„Ние не сме страна от третия свят. Социалните мрежи трябва да уважават турската Конституция и да спазват турските закони", допълни Ердоган пред многохилядната си публика.

Ердоган обясни още, че ако сайтовете не се подчиняват турските закони, то страната ще направи "това, което е необходимо".

"Това не е бананова република. Никой не може да нарушава нашата сигурност в името на свободата ", каза министър-председателят на Турция.

Пред три дни турските власти блокираха достъпа до Twitter. Това се случи само часове след като турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заплаши да „изкорени” социалната мрежа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки