Ел Паис: Военнослужещи на НАТО вече са в Украйна

OFFNews 18 март 2024 в 14:09 26292 3

публикация
Публикацията в Ел Паис.

Военнослужещи на НАТО вече са в Украйна, пише испанският вестник Ел Паис (El Pais).

Според изданието те контролират оръжията, предоставяни на Украйна, провеждат разузнавателни операции и обучение на украинските военни.

Наскоро френският президент Еманюел Макрон, говорейки за възможността за изпращане на западни войски в Украйна, не само откри дебат по съответната тема, но думите му послужиха и като косвено потвърждение, че военнослужещите на страните от НАТО не участват в бойни операции в Украйна, но вече се намират на нейна територия.

Неотдавна това потвърди и полският външен министър Радослав Сикорски, който отказа да уточни броя им или да назове конкретни държави. Според него с нападението над Украйна Русия е показала, че е цивилизационно неспособна да приеме западните ценности и не може да съжителства мирно със съседите си.

И чешкият президент Петър Павел отбеляза, че войниците на Атлантическия алианс присъстват в Украйна повече от десетилетие, но не в бойни части, а като армейски инструктори.

"Не бива да се забравя, че след анексирането на Крим и окупирането на част от Донбас, което всъщност беше агресия, макар и в много по-малък мащаб от днешния, на украинска територия имаше тренировъчна мисия на НАТО, която по едно време включваше повече от 15 държави и наброяваше около 1000 души", обясни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

3

демотиватор

18.03 2024 в 15:13

Е, ясно, и все повече ще стават.
Щото ще се иска, както в миналия век, да има "коалиция на страните победителки" (не само Украйна), за да се има право на поставяне на условия и предявяване на материални искове след неизбежната капитулация на Рашата.
Поради което- постепенно присъединяване и бавна ескалация. След което разделяне на одраната меча кожа.
Всичко с времето си... (ジ) ✊

22548

2

dolivo

18.03 2024 в 15:00

е те британските SAS обучават от 1.5 години

всяка техника изисква обучение и поддръжка

345

1

Джендо Джедев

18.03 2024 в 14:13

Батюшката ще се разписка, че НАТО напада Рашка и ще тегли още една червена линия. А Димата и Маша "2 стакана" Захарова - по една бела линия.
 
X

Да помогнем на украинските деца!