Един град в Италия изчезна (снимки)

OFFNews 31 октомври 2016 в 12:59 21292 4

Снимка AFP

Слънцето в Италия и днес изгря, за да огрее страната, осъмнала в страх и развалини след труса от 6,6 по Рихтер. Равносметката е следната: Паника, студ, хиляди без дом, без ток, без вода, много разрушени сгради и един напълно съборен град - Норча, където беше епицентърът на труса от август.

Световните агенции пускат снимки на улици, на сгради и много често просто на камъни – остатъци от старинни постройки. Добрата новина е, че въпреки силният трус, който разлюля Италия в събота срещу неделя, жертви няма.

 

„Можем да потвърдим, че информация за жертви няма“, съобщиха официално властите, уточнявайки, че са спасени още 20 леко ранени. След труса обаче много исторически сгради са унищожени напълно и има проблеми с електричеството и водата, съобщава The Local.

 

Кулата в Аматриче от 13 век, която пострада от земетресението през август, вече я няма след последния трус в неделя.

 Последното земетресение е било толкова силно, че е задействало алармите на колите в Рим, които са се намирали на 120 километра от епицентъра. Част от железопътната мрежа на столицата също е унищожена от труса и много пътища са разбити, блокирани и затворени.

Днес училищата в Италия също не работят.

Няма го

А град Норча, където беше епицентърът на земетресението от август - него вече го няма, пишат местните медии.

Целият град е затворен, пише The Local. Огромна стена е паднала по продължение на целия център на града, а градът е преграден с ленти и влизането в него е абсолютно забранено. Град Норча вече няма, хиляди са останалите без дом. Градчето е известно като едно от най-старинните, затова и сградите в него вече са рухнали напълно.

  

Известната Базилика в Сан Антонио се срина.

снимки: AFP

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки