Двама главни прокурори съдят Тръмп

OFFNews 12 юни 2017 в 21:28 8779 2

Главните прокурори на Вашингтон и на щата Мериленд подадоха иск срещу американския президент Доналд Тръмп, като го обвиниха в конфликт на интереси и неспазване на Конституцията. 

Според Карл Расин и Брайън Фрош Тръмп не е прекъснал връзките си с бизнеса след встъпването на президентския пост, съобщиха Асошиейтед прес и РИА Новости. 

Искът е подаден в съда в щата Мериленд. 

Според двамата Тръмп продължава да участва в сделки с недвижимо имущество и е "въвлечен" в бизнеса и по друг начин, което е конфликт на интереси.

"Конфликт на интереси с участието на нашия президент застрашава демокрацията", коментираха те пред журналисти след подаването на иска. 

"Не можем да признаем продължаващото нарушаване на Конституцията от страна на президента и да игнорираме правата на американския народ като ново статукво", допълниха те. 

Washington Post вече обяви, че прокурори подозират, че Тръмп е "получил милиони от чужди правителства" след встъпването си в длъжност. Главните прокурори били обезпокоени от дейността на Trump International Hotel, отворен миналата година близо до Белия дом.

В хотела мероприятия е провеждало посолството на Кувейт, а след встъпването в длъжност на Тръмп в хотела са запазвани стаи от името на Саудитска Арабия. 

Тръмп вече се сблъска с разследване за връзки на негови приближени с Русия по време на кандидатпрезидентската кампания. 

Ако искът на двамата главни прокурори бъде приет, те ще поискат разкриване на данъчната декларация на Доналд Тръмп за определяне на мащаба на чуждестранните сделки на бизнеса му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

2

Лопе де Вега

13.06 2017 в 09:23

Левите ще се пръснат от яд, че не можаха да пробутат оная кофа за президент и се чудят какво да направят, за да изгонят Тръмп от Белия дом, но той е голям инат. Няма да им се даде без бой.

Поздрав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!