''Демокрацията не може да се защити сама'' - братята Кличко влизат в украинската армия

OFFNews 25 февруари 2022 в 18:01 3919 1

Бившият шампион по бокс в тежка категория Виталий Кличко също влиза в редовете на украинската армия, за да се бие в "кървавата война", причинена от руската инвазия в родината му, обяви той в предаването Good Morning Britain на ITV. 

Той ще се сражава рамо до рамо с брат си Владимир Кличко, който също бе световен шампион по бокс.

Русия започна своята инвазия по суша, въздух и море в четвъртък. 

Виталий Кличко, който е кмет на украинската столица Киев от 2014 г., заяви, че е готов да се бие.

„Нямам друг избор. Трябва да го направя. Ще се бия“, заяви 50-годишният мъж, който бе известен с прозвището д-р Железен юмрук по време на спортната си кариера. 

Виталий Кличко подчерта, че Киев е застрашен и основният приоритет е да работи с полицията и военните сили за подкрепа на критичната инфраструктура, включително доставката на електричество, газ и вода за гражданите.

Според кмета на украинската столица цивилните са готови да защитават Киев като войници.

„Вярвам в Украйна, вярвам в моята страна и вярвам в моя народ“, каза Виталий Кличко.

Бившият шампион в тежка категория Владимир Кличко влезе в резерва на армията на Украйна по-рано този месец, заявявайки, че любовта към страната го принуждава да я защитава.

„Украинският народ е силен. И той ще остане верен на себе си в това ужасно изпитание. Народ, копнеещ за суверенитет и мир. Народ, който смята руския народ за свои братя“, написа той в публикация в четвъртък.

Според него руснаците по същество не искат тази война, но украинският народ е избрал демокрацията.

„Но демокрацията е крехък режим. Демокрацията не може да се защитава сама. Тя има нужда от волята на гражданите, от ангажираността на всички. По принцип няма демокрация без демократи”, категоричен е Владимир Кличко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки