Да влезе прокуристът. Започна ликвидацията на частите на ''Вагнер'' в окупираните украински територии

OFFNews 01 юли 2023 в 15:16 15343 2

Снимка Вагнер груп

Боевете при Бахмут бяха последният концерт на "Оркестъра" на Евгений Пригожин. Сега останките от компанията ще свирят с нов диригент.

Руското командване е започнало ликвидацията на клоновете на наемническата групировка "Вагнер" на окупираните от Русия територии на Украйна в Донецка и Запорожка области, съобщи "Укринформ". Закриването на частите се извършва въз основа на заповед на министъра на отбраната на РФ Сергей Шойгу от 25 юни.

„Отношението към вагнеровците по фронтовете в Украйна се промени фундаментално. Според оценки на западното разузнаване не повече от хиляда от наемниците на Пригожин са отишли ​​в Беларус, а други са принудени да подписват договори с руското министерство на отбраната. Според заповедта на Шойгу от 25 юни започна ликвидацията на групата Вагнер във временно окупираните територии на Донецка и Запорожка области“, допълва агенцията.

"Укринформ" твърди също така, че от останките на ЧВК "Вагнер" се създават отделни щурмови части от "отряди от самоубийци", които са хвърляни в най-големите месомелачки за да отвоюват обратно загубени вече от руснаците позиции. Според изданието, Кремъл възнамерява да поеме контрола над империята на Евгений Пригожин и в Африка и Близкия изток.

"Разбира се, Русия не може да се откаже от такъв лост за влияние в Африка като групата "Вагнер". Затова единственото решение за Кремъл е да ребрандира компанията с назначаването на нови ръководители. Представители на руското външно министерство вече са информирали лидерите на африканските страни, че групата ще продължи дейността си, но под ново ръководство", коментират авторите на публикацията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2500

2

Козон

01.07 2023 в 20:25

Заедно с прокуриста да влезе и прохуистът.

2550

1

alfakentavur

01.07 2023 в 15:29

"Пригожин вече е разпуснал холдинга си за фалшиви новини, оставяйки стотици производители на фалшиви новини и вероятно хиляди тролове безработни и без перспектива. Очаквайте вълни от изтичане на информация от млади хора, които внезапно ще открият съвестта си на излизане."
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки