Четиридневен локдаун в Сидни заради ръст на заразените с COVID-19

OFFNews 19 декември 2020 в 14:00 1530 0

Няколко предградия в австралийския град Сидни са под локдаун от днес заради увеличаване на заразените с коронавирус, предаде БТА. 

Мярката важи до полунощ в сряда. 

Властите обявиха, че взимат тези мерки с надежда разпространението на инфекцията да бъде ограничено и по Коледа ограниченията да бъдат отменени.

Карантината, която засяга няколко квартала близо до брега, е подобна на наложената през март при началото на епидемията. Живеещите там ще могат да излизат от домовете си само по пет причини: медицински грижи, физически упражнения, пазаруване на хранителни стоки, работа или обучение, което не може да се извършва дистанционно.

Затварят се пъбовете, клубовете, фитнес залите, религиозните обекти, магазините за нехранителни стоки и 35-те плажа в района.

Към днешна дата заразените в кварталите и поставени под карантина са 41, а за последното денонощие новите случаи бяха 23. 

Появата на това огнище бе шок за Австралия, където през последните седем седмици случаите на коронавирус почти изчезнаха. Днес няколко австралийски щата обявиха ограничения за пристигащите от Сидни, като им се налага да спазват 14-дневна карантина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков