Бившият холивудски магнат и носител на Оскар Харви Уайнстийн е изнасилил втора жена

OFFNews 20 декември 2022 в 08:20 7515 0

Адвокатката на обвинителите Глория Олред говори пред репортерите, след като Харви Уайнстийн беше признат за виновен в изнасилване по време на съдебен процес в Лос Анджелис, понеделник, 19 декември 2022 г.

Снимка БТА/АП

Адвокатката на обвинителите Глория Олред говори пред репортерите, след като Харви Уайнстийн беше признат за виновен в изнасилване по време на съдебен процес в Лос Анджелис, понеделник, 19 декември 2022 г.

Осъденият за изнасилване бивш холивудски филмов магнат Харви Уайнстийн бе признат за виновен от съдебно жури в Лос Анджелис за изнасилването на още една жена. Той е използвал влиянието си, за да примамва жени на срещи, след което ги е нападал - стана ясно по време на двумесечния съдебен процес.

70-годишният носител на "Оскар" е заплашен от нова присъда - 24 години затвор.

Той вече излежава 23 г. в затвора след осъждането му за изнасилване и сексуално посегателство по време на първия процес в Ню Йорк преди две години.

Присъдата от понеделник се фокусира върху твърденията на четири жени, отправени в периода 2005-2013 г. Обвиненията бяха за три изнасилвания и четири сексуални посегателства.

Самоличността на три от обвиняемите бе скрита зад псевдоними.

Уайнстийн бе признат за виновен за едно изнасилване и две сексуални посегателства, свързани с анонимна обвинителка с псевдонима Jane Doe 1. Жената е модел от руски произход. След произнасянето на присъдата тя заяви:

"През онази нощ през 2013 г. Харви Уайнстийн завинаги унищожи част от мен и никога няма да си го върна. Наказателният процес беше жесток и адвокатите на Уайнстийн ме подложиха на ад на свидетелската скамейка, но знаех, че трябва да доведа делото докрай, и го направих".

Съдебните заседатели не можаха да стигнат до присъда по обвиненията на Дженифър Сийбъл Нюсъм, съпругата на губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм, и жена, известна като Jane Doe 2. По тези обвинения беше обявено съдебно производство.

Той беше оправдан и по обвинението в сексуален тормоз срещу обвинителка, известна като Jane Doe 3.

Продуцентът на "Влюбеният Шекспир" и "Криминале" и съосновател на развлекателната компания "Мирамакс" беше облечен в сив костюм и изглеждаше блед в съда в Лос Анджелис в понеделник. Той не използваше инвалидна количка, както правеше при предишните си явявания в съда, отбелязва Би Би Си. Щом чу "Виновен!", заби поглед в земята.

Харви Уайнстийн на едно от предишните заседания.

По време на процеса бяха изслушани десетки свидетели през повече от четири седмици. Съдебните заседатели - осем мъже и четири жени - прекараха девет дни в обсъждане на обвиненията.

Първият свидетел по делото, тя даде показания, че е била в Лос Анджелис за италиански филмов фестивал през февруари 2013 г., когато продуцентът пристигнал без покана в хотелската ѝ стая в Бевърли Хилс и я изнасилил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки