Без извинения: Камала Харис притисна Израел за повече помощ за Газа, а огънят да спре

OFFNews 04 март 2024 в 08:29 1980 1

Харис

Снимка БТА/АП

Камала Харис

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис призова за незабавно прекратяване на огъня в Ивицата Газа и настоя Израел да увеличи потока от помощи, за да облекчи това, което тя нарече "нечовешки" условия и "хуманитарна катастрофа" сред палестинския народ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Коментарите на Харис бяха едни от най-острите досега от страна на висш представител на американското правителство, отбелязва агенцията. Тя призова Израел да облекчи условията в Газа в реч на събитие в Селма, щата Алабама, по повод годишнината от "Кървавата неделя", когато щатски войници избиват мирни протестиращи.

Харис призова "Хамас" да приеме споразумение за освобождаване на заложниците, което ще сложи началото на 6-седмично прекратяване на огъня и ще позволи приток на повече помощи.

"Хората в Газа гладуват. Условията са нечовешки и общата ни хуманност ни задължава да действаме", каза Харис. "Израелското правителство трябва да направи повече, за да увеличи значително притока на помощи. Без извинения."

Според израелски вестник Израел бойкотира преговорите за прекратяване на огъня в Газа в Кайро, след като "Хамас" отхвърли искането му за пълен списък с имената на заложниците, които все още са живи.

"Хамас" твърди, че иска прекратяване на огъня. Е, на масата има споразумение. И както казахме, "Хамас" трябва да се съгласи с тази сделка", заяви Харис. "Нека постигнем прекратяване на огъня. Да съберем отново заложниците със семействата им. И да осигурим незабавна помощ на хората в Газа", призова вицепрезидентката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

04.03 2024 в 08:47

А хамас не ще ли да попритиснете, леличко Харис, хем те са си още у Газа, както обикновено, и си стрелят, и крадат помощи и т.н.
Но, гледам, не носиш очила, а може би ти трябват...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки