Австралийският премиер имитира Тръмп на неформална среща с журналисти (видео)

OFFNews 16 юни 2017 в 07:54 6498 2

Австралийският премиер Малкълм Търнбул забававлява цяла зала, пълна с журналисти, с имитиацията си на американския президент Доналд Тръмп. Шегата бе направена на неформална среща с медии, но кадри от събитието обиколиха социалните мрежи, а Търнбул изрази разочарование, че откъси са попаднали в мрежата. 

Търнбул се надсмя както над Тръмп, така и над недобрите позиции на австралийското правителство в социологическите проучвания, на благотворителен годишен бал с участието на политици и журналисти в столицата Канбера снощи.

"Доналд и аз печелим ли печелим в допитванията. Страшно много печелим. Печелим, както не сме печелили никога досега", заявява австралийският премиер, имитирайки характерния начин, по който говори американският президент, в запис, направен вероятно с телефон на събитието и излъчен от телевизия "Найн нетуърк". Аудиторията избухва в смях.

"Печелим в допитвания, да, да, но не фалшивите допитвания, не фалшивите допитвания - тях не ги печелим. Печелим в истинските допитвания, нали знаете, онлайн. Те се печелят много лесно", добавя Търнбул сред още повече смях.
Благотворителният бал в Галерията за печата в парламента в Канбера обикновено не се отразява, но директорът на политическия отдел на частната телевизия, който не присъствал на събитието, получил записа и решил да го публикува.
Търнбул изрази днес разочарование и се опита да омаловажи изказванията си.

Това е нарушаване на протокола, накърняване на доверието. Думите ми бяха съвсем непринудени, добронамерени шеги, в които в крайна сметка се надсмивам над себе си, отбеляза австралийският премиер.

От американското посолство казаха, че не придават сериозно значение на случилото се. Знаем, че снощното събитие представлява еквивалент на организираната у нас вечеря с кореспондентите в Белия дом, и го приемаме също с хумор, както би трябвало, посочиха от дипломатическото представителство.

Източник: БТА

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

16.06 2017 в 08:34

"неформална среща" с журналисти.
Как точно Премиерът се среща неформално с тези, чиято задача е осветят всяка негова крачка?
Интересно ми е как би се държал "премиерът" (точно този) на неформална среща с актьори от порно индустрията? Ще има ли разлика между двете срещи?
:)

7506

1

:-)))